La cèlebre 'Finestra Blava', situada a l'illa de Gozo a Malta i un dels principals atractius turístics de l'arxipèlag de la Mediterrània, s'ha ensorrat a primera hora d'aquest matí pel fort onatge, segons informen els mitjans locals.

Roger Chessnell, un resident que havia acudit a fer fotos del temporal en el famós lloc, ha explicat al diari 'Times of Malta "que el pont natural de roca s'ha esfondrat cap a les 9.40 hores.

"Hi havia un fort onatge sota de la 'Finestra'", ha explicat. "De sobte, l'arc ha caigut a la mar amb un fort estrèpit, provocant una densa escuma. Quan l'escuma ha desaparegut, el pilar també havia desaparegut", ha precisat.

El primer ministre maltès, Joseph Muscat, ha expressat el seu pesar pel que succeït i ha publicat al seu compte de Twitter una imatge de com ha quedat el lloc ara que la famosa 'Finestra Blava' ja no hi és.

Segons ha indicat en un altre missatge, els estudis realitzats en els últims anys havien posat de manifest que la coneguda 'Finestra' "es veuria durament colpejada per la inevitable corrosió natural". "Aquest trist dia ha arribat", ha lamentat.

L'Associació de Turisme de Goig ha destacat que el més conegut dels seus atractius turístics "s'ha enfonsat en el mateix lloc en què va néixer fa milers d'anys", lamentant la pèrdua d ' "una de les belleses naturals de les que està dotada la nostra illa ".

Així les coses, després de reconèixer que els habitants de l'illa han quedat "orfes" amb la pèrdua, ha confiat que la desaparició serveixi per "obrir els ulls a tots els preocupats per cuidar, mantenir i protegir en la mesura del possible els llocs turístics que ofereix aquesta illa ".