Acumula quatre anys exercint com a capellà de la parròquia principal de Cuntis, Santa Maria dos baños. I en aquest temps, ha estat capaç de guanyar-se el cor dels centenars de veïns que el coneixen. Juan Carlos Fernández, el rector de la vila termal, compta amb el suport dels cuntienses a l'hora d'analitzar la polèmica disfressa amb què es va presentar a la desfilada d'Entroido.

El rector ja tenia per costum acudir com un més a les festes carnavalesques i fa dos caps de setmana no va ser una excepció. No obstant això, l'elecció del seu vestit no va ser, potser, la més encertada. Es va vestir emulant Hugh Hefner, el fundador de la Mansió Playboy. Al costat d'ell, en un llit arrossegada per un turisme, l'acompanyaven amics vestits de "conilletes". L'objectiu no era altre que parodiar, però els documents gràfics es van tornar virals i la polèmica ha explotat. Els seus superiors es van assabentar del fet i van arribar les reprimendes, ara silenciades per part de tots els estaments religiosos, que busquen passar pàgina.

També volen fer-ho els veïns de Cuntis. Molts prefereixen no parlar i fins i tot neguen conèixer al rector Joan Carles Fernández malgrat que treballen a escassos metres de l'església i el propi rector freqüenta el seu local a l'hora de dinar. Volen que el cas acabi ja.

D'altres, però, sí que surten a defensar el capellà. "No ha fet res dolent. És una simple disfressa en una festivitat en la qual preval la ironia i la conya", argumenta una veïna. A la dona, que arriba a la tercera edat, no li sembla, ni molt menys, "escandalosa" la vestimenta que Fernández va triar per gaudir d'aquests últims carnavals. "És una persona molt alegre i oberta. No m'estranya que hi hagi volgut participar. No és la primera vegada que ho fa", expressa.

La mateixa veïna assenyala que Juan Carlos "sol passejar molt per la vila. Va a menjar a diferents bars, s'acosta al supermercat a comprar ... Encara que últimament, des de la polèmica de l'Entroido, ja no se'l veu tant per aquí". Així ho corrobora una altra persona, que assegura que, òbviament, està "disgustat". "Com no ho estarà? Mira la polèmica que s'ha creat per un simple disfressa", recalca aquesta segona dona. "El pitjor és que ara, des de dalt, li volen tallar les ales", es lamenta. I és que per a ella, el més positiu del religiós és que és una persona "propera i amable" amb molta llibertat per innovar: "Li és igual si ets nen, adult, ancià, ric o pobre. Ell atén a tots de la mateixa manera ", recalca.