L'egípcia Eman Ahmed, considerada la dona més obesa del món, ha estat sotmesa amb èxit a una operació de reducció de pes, segons han informat els metges de l'hospital de la localitat índia de Bombai on ha estat intervinguda.

"Eman va ser sotmesa amb èxit el 7 de març a una gastrectomia laparoscòpica a l'hospital Siafee", ha indicat el centre en un comunicat, segons ha recollit la cadena de televisió índia NDTV.

En el mateix, ha assegurat que "rep fluids orals i els accepta bé", afegint que l'equip mèdic treballarà "perquè pugui volar de tornada a Egipte el més aviat possible".

L'hospital va edificar unes instal·lacions especials per poder operar a Ahmed, que pesava uns 500 quilos, segons la seva família. En les setmanes prèvies a l'operació, els metges van aconseguir que perdés prop d'un centenar de quilograms.

La dona, de 36 anys, no havia pogut abandonar el seu habitatge a la capital egípcia, el Caire, en els últims 25 anys. Va ser traslladada a l'Índia en un Airbus modificat per al seu viatge.

La dona va patir fa dos anys un infart que ha limitat la seva mobilitat, i pateix a més de diabetis, asma, hipertensió, problemes pulmonars i depressió.