La Policia de Nova Zelanda ha abatut avui a trets un gos de seguretat de l'aeroport d'Auckland que havia escapat cap a la pista d'enlairament i provocat retards en diversos vols, ha informat la premsa local.

El gos, un pastor escocès de 10 mesos anomenat Grizz i que estava sent entrenat en la detecció d'explosius, ha sortit corrent cap a la pista on ha estat unes tres hores tot i els intents del personal de seguretat de l'aeroport per recuperar-lo.

La companyia encarregada de la seguretat, Avsec, ha indicat que Grizz "s'ha espantat" quan intentaven pujar-lo de matinada a un vehicle i que quan l'han trobat a la pista no ha deixat que ningú se li acostés, segons la televisió TV3.

Avsec ha dit que "ho han intentat tot" per recuperar-lo, inclòs menjar, joguines i altres gossos.

La direcció de l'aeroport ha optat per ordenar a la policia que abati al gos després que la seva fugida hagi causat causat retards en setze vols nacionals i internacionals.

Els gossos de seguretat de Avsec estan especialitzats en la detecció d'explosius i el seu entrenament pot costar fins a uns 70.000 dòlars (65.000 euros).