El tennista Rafael Nadal i el cantant Enrique Iglesias van inaugurar a Miami Beach (Florida, EUA) el restaurant Tatel, en el qual tenen com a soci a l'jugador de bàsquet Pau Gasol. El trio, més els empresaris Abel Matutes Prats i Manuel Camps Guallar, té des de fa dos anys un restaurant a Madrid que es diu com el inaugurat a l'hotel Ritz-Carlton i és una ensenya de la cuina tradicional i la cultura espanyola.

"Estem feliços d'obrir a Miami i continuarem en els Àngels, Eivissa (Espanya) i Ciutat de Mèxic", va dir a Efe Iglesias, sobre les futures ambicions del grup. "Havent vist créixer i triomfar a Tatel a Madrid, res podria fer-me més feliç que portar-ho al lloc on tinc la meva casa, Miami", ha assenyalat el cantant en unes declaracions amb motiu de l'obertura d'aquest restaurant a la famosa avinguda Collins de Miami Beach .

Nadal, que està ara en el lloc número set de la classificació de tennistes professionals del món i és una de les estrelles del Torneig Obert de Tennis de Miami, també es va mostrar "molt feliç i encantat" de portar Tatel a una ciutat on, segons dit, sempre "ho passa molt bé". "Miami és el més proper a la cultura espanyola i brindar una mica més d'aquest toc a aquesta ciutat multicultural dels Estats Units és perfecte", va comentar el tennista.

Gasol, jugador de l'equip San Antonio Spurs, no va poder assistir a la inauguració d'aquest segon Tatel, però va enviar un missatge als en què es declara "emocionat i honrat" pel fet de que la selecció Tatel hagi arribat als Estats Units , la seva "segona llar". "Ser un ambaixador de la cultura espanyola és una de les meves passions", va dir Gasol.

Convidats d'altura

Els socis de Tatel i els seus convidats, entre ells l'empresari espanyol Nicolás Colate Vallejo-Nágera, exmarit de la cantant mexicana Paulina Rubio; el Dj i productor espanyol, Willy López; l'empresari mexicà Juan Carlos Valladares Jr., promès de l'ex Miss Univers Ximena Navarrete, i el cònsol d'Espanya a Miami, Cándido Creis i la seva dona, van desfilar davant els fotògrafs i càmeres per una "catifa vermella", abans d'entrar al restaurant dissenyat pel Studio Gronda, del reconegut Diego Gronda, qui va incloure versions contemporànies dels grans mestres de la pintura espanyola en la decoració.

A més d'un restaurant amb capacitat per a 200 comensals, incloent els menjadors privats, Tatel Miami disposa d'un bar i un escenari per a actuacions en viu, tot això en un ambient pensat per a públics de diferents edats. L'equip culinari de Tatel Miami està dirigit per Nicolás Mazier, que va ser el cuiner cap de Nobu Miami i desenvoluparà un menú creat a Madrid, a més d'aportar alguns plats d'inspiració local a la carta com el ceviche d'orada.

Els socis de Tatel esperen que entre d'altres, les croquetes, el pop a la gallega, la truita trufada, les gambes amb allada, la milanesa de vedella amb ou i tòfona o les torrades i el flam d'ou també conquistaran els paladars miamenses. "Doncs de la carta -del restaurant- a mi m'agrada la truita trufada", va indicar Enrique Iglesias. Dels còctels, incloent l'Estiu de Tatel, s'encarrega Angelo Cansino. Els socis de Tatel es van marcar fa dos anys (2015), quan va obrir el primer local a Madrid, expandir la marca no només a Espanya sinó internacionalment.