La catalana Berta García ha batut el rècord d'Europa del Cub de Rubik amb els ulls tancats, deixant el temps en 20,38 segons, a l'Open del Cub de Rubik 2017 que ha tingut lloc a El Escorial.

El campionat ha comptat amb més de noranta participants en els seus quinze categories i ha portat aquest cap de setmana a la localitat madrilenya a jugadors d'Hongria, Perú, Estats Units, Polònia, Xina, Romania i Grècia.

No obstant això, han estat els espanyols Manuel Prieto (10,29 segons), Alberto Pérez de Rada (11,61 segons) i Rafael Rodríguez (11,74 segons) qui van copar les tres primeres places de la prova reina del Cub de Rubik.

La sorpresa del campionat va venir de la mà de la Berta García Parra, que amb un extraordinari crono de 20,38 segons va resoldre el cub amb els ulls tancats, batent en 1,6 segons la seva pròpia marca nacional, el rècord d'Europa i marcant el tercer millor temps mundial de la història.

Berta, igualment, va aconseguir l'or en la categoria de cub 4x4x4 a cegues amb un temps de 5: 03,98.

Les millors marques de la competició general van ser, en categoria masculina per a Rafael Rodríguez que va resoldre el Cub de Rubik en 8,19 segons, i en categoria femenina per Maria del Mar Gallego Vicente amb una marca de 14,61 segons.

En una nota de premsa, l'Ajuntament de l'Escorial ha informat que el participant més veterà de la competició va ser un any més Jesús Masanet amb gairebé 56 anys i el més jove Alejandro Fernández amb 6 anys.