L'Agència Aeroespacial dels EUA (NASA) ha anunciat avui el llançament el 2018 d'una sonda que s'acostarà més que cap altre instrument espacial a la superfície solar. Ho farà per estudiar característiques físiques de l'atmosfera de l'astre.

El Solar Probe Plus volarà directament cap a la corona del Sol, la travessarà per primer cop i s'acostarà més que cap altra sonda, a 6 milions de quilòmetres de la superfície solar, una cosa extremadament difícil.

En una cerimònia a la Universitat de Chicago, el cap del programa de missions de la NASA, Thomas Zurbuchen, va rebatejar la sonda amb el nom de Sonda Solar Parker, en honor a Eugene Parker, l'astrofísic que va desenvolupar la teoria dels vents solars supersònics i de la corona solar.

Fins ara, altres sondes s'han acostat per examinar els vents solars i la corona solar, però mai a una distància tan curta, cosa que podria respondre moltes preguntes sobre el comportament de l'astre rei encara sense resoldre.

Per acostar-se al Sol i orbitar-lo a tan curta distància, la sonda Parker serà accelerada pel Delta IV Heavy, el coet en servei amb la major potència.

Diverses sondes llançades des dels anys seixanta han confirmat les teories sobre el camp magnètic del Sol i l'existència de vents solars, i han permès observar el comportament de la corona solar, que arriba a temperatures més altes que la superfície solar.