El passat diumenge, un grup de lleons va atacar a diversos caçadors furtius a Sud-àfrica. L'atac dels depredadors a la reserva de Sibuya va acabar amb almenys dues persones mortes, que havien acudit il·legalment per caçar rinoceronts. Segons la investigació de l'equip forense, la xifra de víctimes podria elevar-se.

Nick Fox, propietari de la reserva, ha estat l'encarregat de denunciar els fets. A més, també ha compartit a Facebook la seva versió del que va passar. "Anaven armats, entre altres coses, amb un potent rifle amb un silenciador, una destral, talladors de cable, i tenien menjar per a diversos dies: intentaven matar rinoceronts per extreure'ls les banyes", ha explicat a la xarxa social.

D'altra banda, Fox ha declarat als mitjans locals que "a jutjar per les sabates i objectes trobats a la zona, sospito que dos o potser tres (caçadors furtius) van morir. Les restes estaven escampats en una àrea molt àmplia, la qual cosa dificulta el rastreig en el lloc i la recopilació de totes les proves".

"Tot i que estem tristos per qualsevol pèrdua de vides humanes, els caçadors furtius van venir aquí a matar els nostres animals, i aquest desenllaç envia un missatge molt clar a tots ells", ha conclòs Fox per la premsa sud-africana convençut que això ajudi a rebaixar les morts dels rinoceronts. A l'Àfrica un miler d'exemplars són assassinats anualment.