Un visitant italià va haver de ser hospitalitzat en caure a l'interior de l'escultura 'Baixada als llimbs' de l'artista contemporani Anish Kapoor, exposada al museu Serralves de Porto, segons informa el Diário de Notícias de Portugal.

L'home, de gairebé 60 anys, va patir diverses ferides després de l'accident i es troba ingressat a l'hospital de Sant Antoni. L'obra en qüestió està formada per un fossat de 2,5 metres de profunditat i, segons fonts del museu recollides pel citat diari, està sent "intervinguda" i tornarà a reobrir-se al públic.

El museu ha anunciat que, tot i que s'havien pres les mesures de seguretat protocol·làries, la direcció del museu ha decidit reforçar-les, augmentant la dimensió de la senyalització visual de l'escultura, per tal de disminuir els riscos. De moment, la zona en la qual es troba l'obra està aïllada.

'Baixada als llimbs' és la peça més antiga de la mostra 'Anish kapoor: Obres, Pensaments Experiències', organitzada en cooperació amb la Fundació Bancària "la Caixa", i que compta amb quatre grans treballs de l'escultor britànic distribuïdes pel Parc Serralves , la mai abans exposada 'el llenguatge dels ocells', i 56 maquetes concebudes per l'artista al llarg dels últims 40 anys. La mostra romandrà al museu fins el gener de 2019.

El títol de l'escultura s'inspira en una obra homònima del pintor renascentista Andrea Mantegna que sorgeix de l'interès de l'artista "pel joc formal i metafòric entre llum i foscor, interior i exterior, el contingut i l'infinit".