08 de octubre de 2018
08.10.2018

Els cinc somnis eròtics més comuns

Tothom somia i, de vegades, la ment ens proposa històries sexuals que ens deixen perplexos

08.10.2018 | 17:41
Els cinc somnis eròtics més comuns

Tots els humans tenim una cosa en comú: els somnis. I somiar és inevitable. Es produeixen durant el descans, en la fase REM, i no tenim capacitat per controlar el seu contingut, ja sigui un malson, una estranya història o un somni eròtic. En aquest darrer cas, quan Morfeo, déu dels somnis a la mitologia grega, ens introdueix en una fantasia sexual a través del somni, ens despertem excitats i una mica confusos: ens espanta pensar per què somiem amb relacions íntimes amb altres persones. I és important saber que el seu significat no sempre està relacionat amb el sexe, segons el psicòleg Ian Wallace, que ha interpretat uns 150.000 somnis al llarg de 30 anys de pràctica professional.

Així que si somies que et fiques al llit amb el teu cap o amb la parella d'una amic/amiga, creus que existeix en la vida real aquesta pulsió sexual? En la literatura trobem molta informació sobre la interpretació dels somnis i un element en el qual coincideixen molts dels autors és que no cal prendre's els somnis al peu de la lletra. A continuació, desvetllem els somnis eròtics més comuns.

Mantenir relacions íntimes amb el teu cap


Aquest somni es podria traduir com un desig de tenir el control i el poder sobre la teva vida, la teva carrera ... O potser observes comportaments en el teu superior que admires i vols incorporar en la teva conducta.

Ser infidel en els somnis


L'estat de la relació amb la nostra parella és del què més ens preocupa i és normal que ens emportem aquests mals de caps al llit. Psicòlegs com Wallace sostenen que aquest comportament en somnis denota la manca de confiança en un mateix, la baixa autoestima, el fet de creure que s'ha perdut l'atractiu, la por a l'abandonament...

Altres professionals van més enllà i sí que afirmen que és un senyal que alguna cosa no va bé en la relació. La persona que ha estat infidel en somnis nota que no té la suficient atenció de la seva parella i fins i tot pensa que li estan posant les banyes.

Tenir relacions amb algú del teu mateix sexe


Quan una persona heterosexual es fica al llit amb algú del seu mateix sexe en somnis no vol dir que sigui homosexual o bisexual. Segons Wallace, aquest somni reflecteix que aquesta persona està a gust amb el seu propi cos, es troba en procés d'acceptar-se a si mateix i té la ment oberta.

Dormir amb algú que no t'agrada


Per exemple, tens sexe amb aquell company/companya del treball per qui mai t'havies interessat d'aquesta manera. Aquest somni no vol dir que hagis de canviar la teva forma de mirar-lo; simplement indica que hi ha una proximitat física o emocional amb aquesta persona. Podria ser, per exemple, un somni derivat de passar molt temps amb aquesta persona.

Trobada sexual amb un famós


Tots hem tingut ídols i mites amb qui fer volar la imaginació. Quan durant un somni ho fas amb un famós, vol dir que et sents especialment bo en algun aspecte de la teva vida: treball, estudis, paternitat ... Aquest somni representa el reconeixement, segons sosté Wallace.

En definitiva, és inevitable que les persones somiem i que es colin episodis eròtics que ens deixin dubitatius o ens alterin en despertar-nos. Però tal com sostenen molts psicòlegs entre els quals es troba Ian Wallace, tot i que els somnis eròtics poden coincidir amb coses que hem viscut o pensat, és només un somni i el significat sol ser un altre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook