És complicat mantenir l'ordre a la llar durant la setmana: el treball i les obligacions deixen poc temps lliure i elcansament acumulat per tenir la casa al dia.

No obstant això és important conservar l'ordre en l'habitatge, i ja no només per una qüestió estètica: estalvia temps, s'aprofita millor l'espai, dóna més sensació de confort, convida a la relaxació, afavoreix la salut ...

Amb uns pocs hàbits en arribar a casa, es pot evitar el caos domèstic i gaudir dels avantatges de l'organització. Només has de posar en pràctica aquests costums:

Posa les claus en una safata

És un clàssic: abans de sortir per la porta, et toques les butxaques i descobreixes amb terror que no hi ha les claus. El segon clàssic és invertir cinc minuts en regirar tota la casa en la seva cerca i acabar agafant les de recanvi.

Per evitar que això passi, fes-te amb una safata petita buida butxaques i deixa-la a l'entrada perquè dipositar-hi les claus sigui la primera cosa que facis en tornar a casa.

Descalça't

Són múltiples els beneficis de descalçar en entrar a casa; el primer d'ells és que evitem escampar la brutícia per tot l'habitatge. El segon, sentir-se còmode, ens ajudarà a relaxar-nos amb més rapidesa.

Busca un sabater per deixar-hi el calçat, també el de les visites. D'aquesta manera, s'evita ensopegar amb les sabatilles en un moment de distracció i col·laboraràs a prolongar l'ordre.

Guarda els abrics i les bosses a l'armari

Quines ganes tenim de treure'ns la jaqueta en arribar a casa, però ni la cadira, ni el sofà, ni la bicicleta estàtica són el lloc idoni per deixar-la. El desordre visual no ens permet desconnectar i entrar en mode relaxació. Si tens espai, col·loca un armari per abrics i reserva un lloc en ell per bosses i complements.

Deixa el mòbil sempre al mateix lloc

Segur que més d'una vegada has hagut de trucar-te al mòbil per saber on s'amagava. No arribaràs a aquest extrem si t'acostumes a deixar sempre el teu telèfon en el mateix lloc, ara la tauleta del saló.

Selecciona el correu

En obrir la bústia trobem un munt de sobres i papers que poden arribar a acumular-se a casa. Per no deixar que això passi, adquireix l'hàbit de seleccionar la correspondència i deixar-la en el seu lloc: publicitat que no interessa, a la paperera; factures, a la carpeta o l'arxivador ... Si agafes aquest costum mai arribaràs a tenir a casa teva una muntanya de papers.

Guarda la compra

Un altre dels clàssics del desordre és la cuina, sobretot quan arribem amb les bosses plenes del súper. Sempre hi ha alguna 'urgència' que impedeix guardar la compra a la primera, i d'aquesta manera, el terra, els fogons o la taula continuen plenes d'aliments que busquen el seu lloc.

Aplica la regla de només un toc, que consisteix en tocar només un cop les coses i no deixar-les fins que estiguin al seu lloc. Per exemple, res de deixar el paper higiènic o el paquet de llet a terra durant tota la tarda; només treure'l de la bossa cal portar-lo al seu lloc, com si tinguessis pegament a la mà.

Prepara la bossa dels nens la nit anterior

Quan es tenen fills, els matins es converteixen en una carrera a contrarellotge perquè sempre falta temps per fer tot el que s'ha de fer, abans de sortir de casa. Així, que per rebaixar en un nivell l'estrès matutí, és recomanable deixar preparades les motxilles dels petits la nit anterior.

Com veus, es tracta de petites accions fàcils d'aplicar que t'ajudaran a mantenir l'organització de la llar i esquivar el desordre. Amb la teva casa més recollida, et sentiràs més a gust i tranquil.