Albert Ruiz, director del nou grau superior d'Arts Escèniques, ha participat aquest dijous a les Converses de Regió7.cat, emeses en directe a través del nostre perfil de Facebook. Ruiz ha parlat del que serà el primer centre de la Catalunya Central que oferirà estudis artístics homologats. La iniciativa sorgeix de l'associació EAEM (Escola d'Arts Escèniques de Manresa) i busca omplir el buit que hi ha per als alumnes del batxillerat artístic a Manresa.

Perquè heu escollit Manresa com a seu d'aquest nou projecte?

Molts de nosaltres som d’aquí i vam haver d’emigrar a Barcelona, però aquí a la Catalunya Central no hi havia cap centre.

Com ha sorgit aquesta idea?

Sorgeix del buit que hi ha a Manresa en aquest àmbit, si que és veritat que a l’Institut Lluís de Peguera hi ha un batxillerat d’arts escèniques, però no existeix cap pont entre aquests estudis i una llicenciatura.

Qui forma aquest nou equip?

Encara està per concretar, però tots són professors en actiu i amb segell manresà. Aquí cada persona és especialista en un àmbit concret, els alumnes estan preparats des de teatre fins a cant.

Què us diferencia dels altres centres de Catalunya?

Hem creat un pla pedagògic especial, es dividirà per projectes i estarà dividits en tallers que es treballaran assignatures intensives per simular el món que es trobaran un cop surtin d'escola. Així els preparem per quan hagin de fer assajos intensius de 4 hores.

Com aconseguireu ser la primera opció pels estudiants?

Per varis factors, un d’ells que els professors no només són docents sinó que són professionals en actiu. L’altre la metodologia de treball que seguim i per últim el preu, nosaltres oferim tot un grau d’estudis gairebé a meitat de preu que altres centres.

Perquè l’ajuntament no s’ha involucrat en el projecte?

En un principi ens va dir que estava molt interessat en el projecte però que no tenien els recursos per crear aquesta escola. I gràcies al Kursaal que ens va oferir el seu espai per poder desenvolupar aquest grau l’hem aconseguit fer realitat.

Com està estructurat el grau?

El primer any ensenyem molta tècnica i sobretot els alumnes reben molta informació de totes les matèries i a segon curs és quan fem els “tallers” que són posades en escena amb professionals del sector.

Quan un estudiant surti d'aquest grau en què s'haurà convertit?

Serà una persona que estarà preparada per mostrar totes les tècniques que ha après, ja sigui per actuar davant d’una càmera com a dalt de l'escenari.