El rei emèrit dels belgues Albert II haurà de pagar una multa de 5.000 euros diaris si no accedeix a realitzar-se una prova d'ADN com sol·licita la seva suposada filla Delphine Boël, per a demostrar o refutar la seva paternitat, tal com va decidir aquest dijous la Cort d'Apel·lació de Brussel·les.

Per a la defensa Albert II, no pot executar-se mentre hi hagi un recurs pendent, mesura que han sol·licitat, ha indicat l'agència Belga. El passat 25 d'octubre, la Cort d'Apel·lació de la capital havia sentenciat que el fins llavors considerat pare biològic de Boël, no ho era.

El tribunal també va encarregar a un hospital de Brussel·les procedir en tres mesos a realitzar una avaluació genètica que permetés establir o no un vincle de paternitat entre Boël i Albert II, que va abdicar en el seu fill Felip el 2013.

Boël va presentar la seva primera demanda de paternitat a Albert II l'any 2013. La seva existència va sortir a la llum el 1999 com a conseqüència de la publicació d'una biografia no autoritzada de la reina Paola, esposa d'Albert II.

Quan la baronessa de Selys Longchamps va trencar el silenci, va detallar la relació que va mantenir durant anys amb el rei, i va assegurar que Albert II i la reina Paola van estar en dues ocasions a punt de divorciar-se, el 1969 i 1976, i a més va difondre fotografies d'una jove Delphine al costat del llavors monarca.

Albert II va reconèixer en una entrevista a la cadena de televisió RTL al juny de 2014, tot just uns mesos després que esclatés el cas, que el seu matrimoni amb Paola va passar per moments difícils, però mai ha reconegut la paternitat de Delphine Boël.