Un any més, el Rebost de la Torre, ubicat a la carretera de Sallent a Balsareny, al quilòmetre 1,5 de la C16Z, en una de les masies més antigues de Catalunya de l'edat mitjana, la masia Torre d'en Roca, serà l'escenari de la cinquena calçotada popular organitzada per Regió7. Es farà el dissabte 7 de març i els interessats a assistir-hi poden apuntars'hi a partir de dilluns. L'èxit de les anteriors edicions, amb 150 persones l'any passat, ha incentivat a apostar de nou per aquesta jornada gastronòmica, cultural i festiva. A més de degustar calçots, servirà per promoure productes elaborats a la Catalunya Central.

Una jornada gastronòmica

Una jornada gastronòmicaLa trobada, que espera atraure unes 250 persones, començarà a 2/4 de 2 del migdia. Les portes s'obriran a la 1 del migdia. La previsió és coure entre 3.000 i 4.000 calçots de Mengem Bages, amanits amb salsa de Conserves Ferrer, empresa ubicada a Santpedor. La salsa especial per a calçotades està feta a base d'ingredients de qualitat com ametlles, tomàquets i oli d'oliva, i elaborada amb mètodes artesanals, sense conservants ni colorants.

El menú es completarà amb un pica-pica de Zanuy, una torrada i botifarra. Les botifarres seran de Germans Caus de Puig-reig, especialistes en l'elaboració d'embotits i carns fresques i de proximitat. I el pa,del forn El Passeig, de Manresa. L'oli serà del Molí d'Oli de Rajadell, i la sallentina La Torre permetrà tastar els seus iogurts artesans, que es podran acompanyar amb coca del Forn de Cabrianes.

Pel que fa a les begudes, se servirà vi de Ramon Roqueta i aigua de Recreset. D'altra banda, Cafès del Bages aportarà el seu coffee truck, amb el qual servirà els cafès després de les postres.

Preus i com apuntar-s'hi

Preus i com apuntar-s'hiEl tiquet val 15 euros per als adults si es compra anticipada ment (subscriptors del diari i no subscriptors), i 18 euros el mateix dia de la calçotada al Rebost de la Torre. Les places són limitades a 300 comensals. Els nens i nenes fins a 12 anys paguen 7 euros amb el tiquet comprat anticipadament i 10 euros si es compra el dia de la calçotada.

Els tiquets es poden adquirir a les oficines de Regió7 a Manresa (carrer Sant Antoni Maria Claret, 32), de 9 del matí a 2 del migdia i de 4 a 8 de la tarda, o reservar-les per telèfon al 93 877 22 33.