La Guàrdia Civil ha detingut l'actor de cinema porno Nacho Vidal, un familiar seu i una treballadora per presumpta implicació en un homicidi imprudent durant un ritual xamànic que consisteix a inhalar vapor d'un verí de gripau el juliol del 2019 a Énguera (València), segons ha pogut saber Europa Press.

La Policia Judicial de Xàtiva va engegar l'operatiu arran de la mort d'una persona durant la celebració d'un ritual místic que consistia a inhalar vapor d'un verí de gripau 'Bufo alvarius'. Segons ha informat Levante-EMV, la víctima és el fotògraf José Luis Abad.

Després d'11 mesos d'investigació s'ha pogut constatar l'existència d'un delicte d'homicidi per imprudència i un delicte contra la salut pública que suposadament van cometre els organitzadors del ritual, segons detalla la Guàrdia Civil en un comunicat.

També s'ha demostrat que es tractava d'una activitat habitual amb finalitats terapèutiques o medicinals que, en si mateixa, suposa un "risc important" per a la salut pública, però quedava "emmascarada davant del que semblava un ritual ancestral aparentment inofensiu", segons la Guàrdia Civil.

Per aquests fets s'ha arrestat Nacho Vidal i dues persones del seu entorn, d'entre 37 i 50 anys de nacionalitat espanyola. Les diligències han passat a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 2 de Xàtiva.