La pintora i escriptora Paula Bonet fa més d'un any que pateix un assetjament, del qual ha informat aquest matí a través del seu compte de Twitter. Un desconegut no ha parat d'escriure-li correus intimidadors, assistir a les seves classes i deixar-li anguiles tallades en trossets de part d'«el violador». I ha decidit dir prou. No només ampliant la denúncia d'assetjament a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, sinó donant a conèixer els fets a les xarxes socials, on ha aprofitat per queixar-se de la dificultat d'aconseguir una ordre d'allunyament perquè es tracta d'un desconegut i no d'una parella o exparella.

«Aquest matí hauria d'haver estat pintant, però l'he perdut a la comissaria ampliant una denúncia per assetjament -explica en un fil que ha creat a Twitter-. La història ja fa més d'un any que s'allarga: cops a la porta del meu taller, pujades i baixades de persiana a última hora del dia quan la llum es cola per sota de la porta, anguiles tallades en trossets amb la brometa «el violador» escrita a sobre, desenes d''e-mails', assistència a les meves xerrades assegut a primera fila, insults per 'e-mail' (l'insult més curiós és «soltera», com de malament i amb quina mala bava continua anomenant aquest context patriarcal, no us sembla?), declaracions d'amor, desitjos de mort, i un llarg etcètera que no contempla el format Twitter».

L'artista explica que ha decidit compartir aquests episodis amb els seus seguidors perquè se sent «cansada» i «per si acaba passant alguna cosa». «Estic segura que si fos home, tot això que he d'aguantar (el gas pebre i el cúter al bolso, les rutes diferents per arribar a casa, la inversió econòmica en mesures de seguretat al taller, haver d'informar les meves alumnes perquè tinguin sempre tancat amb clau si jo no hi soc) no estaria passant. Ho escric perquè em continuen fent mal com de desprotegides estem», ha denunciat.

De fet, quan va saber de la posada en llibertat dels membres de 'La manada', va escriure un tuit en el qual va dir que no només hi havia cinc violadors, sinó que les dones estaven «envoltades».