Unes tres setmanes després d'anunciar que havia superat el càncer que patia després d'un dur tractament de quimioteràpia, l'actor Dani Rovira ha començat a rodar, Eduard Fernández, Anna Castillo, Sergi López i Àlex Monner la pel·lícula 'Mediterráneo', inspirada en la història de l'oenagé Open Arms, dedicada al rescat d'immigrants al mar.

Rovira ha compartit la notícia a les xarxes socials: «Avui és el primer dia de rodatge d'un projecte que fa anys que vull fer», afirma l'actor a Instagram, amb un vídeo en el qual un membre del rodatge fa uns espectaculars passos de 'break dance'. «Content per poder començar a pencar avui», afegeix l'actor després d'haver lluitat durant sis mesos contra un limfoma de Hodgkin, en què ha demostrat una enteresa i un ànim encomiables.

La història d'Open Arms

El director de 'Mediterráneo', Marcel Barrena, ha invertit més de quatre anys en el procés de preparació, documentació i recerca previ al rodatge, que es prolongarà durant vuit setmanes a Atenes, Lesbos i Barcelona, segons han informat els seus productors en un comunicat.

La història del film neix del viatge a Lesbos (Grècia) que el setembre del 2015 van emprendre dos socorristes de Badalona (Barcelona), Òscar Camps i Gerard Canals, després de veure la fotografia que va donar la volta al món d'un infant, Ailan Kurdi, sense vida a la vora del mar. Des d'aleshores i a través de la seva oenagé Open Arms han salvat més de 100.000 vides al mar.

Produïda per Lastor Media, Fasten Films, Arcadia Motion Pictures i Cados Producciones (Espanya) i Heretic (Grècia), i amb la participació de RTVE, Movistar+ i TVC, la pel·lícula arribarà als cines el 2021 distribuïda per DeAPlaneta.