Milers de cigonyes van fer nit a Sallent. L'església de Santa Maria, el campanar, el parc municipal i el camp de futbol estaven plens d'aus. Jordi Comellas, periodista aficionat a l'ornitologia, explicava dimarts que el fenomen de la cigonya que s'atura en el seu viatge migratori del nord d'Europa als al continent africà buscant millors temperatures és relativament habitual, però allò que feia que els sallentins i molts curiosos i aficionats a l'ornitologia trobessin únic era la gran quantitat que n'hi havia.

Les cigonyes van fer nit a Sallent. Hi van arribar dilluns al vespre i es van anar col·locant a parts altes d'edificis. Les aus viatjaven en grups molt nombrosos, tant, que alguns veïns explicaven que, a molta distància, més que cigo-nyes semblaven estornells, aus que també volen en grups molt nombrosos. De més a prop el que alguns, els que anaven equipats amb millors objectius fotogràfics, van poder llegir va ser l'origen de les aus, ja que bona part d'elles estaven anellades a les potes. Les cigonyes venien de països com Alemanya, Àustria o Suïssa.

El Bages no és un lloc de pas habitual de les cigonyes, però de tant en tant se'n pot veure algun grupet. Normalment, una ruta més habitual és per la part d'Osona. Comellas explica que quan aquestes aus arriben a la Catalunya Central és, gairebé sempre, perquè han trobat tempestes en les rutes habituals. Ahir, les nuvolades més importants estaven situades a la part del litoral català, el que hauria provocat aquest reagrupament d'aus extraordinari.

Les cigonyes van marxar ahir cap a mig matí, aprofitant els primers corrents tèrmics que els afavoreixen el vol. La baixa temperatura de les primeres hores va fer que fins a mig matí no alcessin el vol. Cap a 2/4 d'11 van començar a volar.

Tot i això, dues no podran arribar al seu destí, ja que van morir electrocutades ahir al matí per un cable d'alta tensió situat al mateix municipi, segons van informar els Bombers