La Clínica Corachan i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han arribat a un acord de col·laboració en matèria acadèmica, docent i de recerca, en l'àmbit de les ciències de la salut.

La rectora de la UAB, Margarita Arboix Arzo, i el conseller delegat de la clínica, el Dr. Bartolomé Martínez, van signar el conveni, en un acte celebrat a l'auditori de la clínica i que va tenir la presència del comitè de docència de l'hospital, presidit pel professor Ramón Carreras, catedràtic de Ginecologia i Obstetrícia de la UAB.

El conveni té quatre objectius principals, el primer és promoure les relacions de caràcter acadèmic i d'investigació entre la UAB i la Clínica Corachan en el camp de les ciències de la salut, especialment en les matèries de ginecologia i obstetrícia, oncologia, sense excloure qualsevol altra especialitat mèdica o quirúrgica que la Clínica Corachan proposi. El segon objectiu és fomentar el debat i l'intercanvi d'informació, publicacions, llibres, jornades i congressos, actes públics i presentacions, material docent i documentació tècnica que sigui d'interès. El tercer, col·laborar en el desenvolupament de programes de màster propi, de diplomes de postgrau i de cursos d'especialització en ciències de la salut. I el quart és col·laborar en la realització de les pràctiques d'estudis de ciències de la salut impartits per la UAB. En qualitat de centre associat a la UAB, la Clínica Corachan desenvoluparà amb la prestigiosa universitat les branques de docència, formació i la transferència de coneixement en ciències de la salut.

Un centre de referència

La Clínica Corachan és una de les clíniques privades més prestigioses de Catalunya, que conjumina experiència i modernitat, la qual cosa garanteix la màxima excel·lència assistencial i un tracte personalitzat. Fundada el 19 de maig del 1921 en la seva actual ubicació pel Dr. Manuel Corachan, eminent cirurgià i prolífic docent, la institució centra els seus esforços a atendre i satisfer totes les necessitats dels seus pacients, ja que ofereix una assistència d'alta qualitat, pròxima i humana.

Actualment, el complex sanitari ocupa una superfície total de 42.000 m² en què treballen directament o indirectament més de 1.200 professionals i col·laboradors. En el marc del seu compromís amb la qualitat, l'avantguarda i l'excel·lència, el 2019 la Clínica Corachan va ser guardonada amb el premi Top 20 d'IASIST a la millor clínica privada, en la categoria de Gestió Hospitalària Global a Espanya. En les edicions 2009, 2015, 2016, 2017 i 2018 va ser distingida amb aquest guardó. La Clínica Corachan, amb aquest reconeixement, consolida la seva posició d'excel·lència en aquest rànquing i demostra que és un dels centres més eficients i més ben valorats del país. També va ser el primer hospital d'Espanya a aconseguir l'acreditació «Confiança» en seguretat del pacient.