L'actriu i presentadora Lydia Bosh pateix càncer de pell, tal com ella mateixa ha anunciat a través del seu perfil d'Instagram, on ha afirmat que «no és perillós». L'artista va aprofitar que aquest dijous va celebrar el seu 57è aniversari per sincerar-se. A més d'explicar el tipus de càncer que li va ser diagnosticat tan sols fa dues setmanes, va aprofitar per llançar un missatge d'optimisme.

La presentadora de televisió barcelonina va explicar que té un carcinoma basal, també conegut com a epitelioma basocel·lular.

«Hola, estimada família. Avui és el meu aniversari i vull compartir amb vosaltres que fa dues setmanes, a través d'una biòpsia en una lesió de la pell de la barbeta que mai s'acabava de curar (feia més d'un any que no hi donava importància), em van diagnosticar un carcinoma basal o epitelioma basocel·lular de tipus expansiu», va relatar Bosch.

«És càncer de pell, però encara que la paraula al principi espanti molt, no és un càncer perillós, com pot ser el melanoma», va apuntar l'artista, explicant que el carcinoma basal «s'origina en les cèl·lules basals més profundes de l'epidermis i creixen molt lentament, però ha de ser tractat per evitar que continuï creixent».

Excés de sol

Segons ha explicat, «el principal factor de risc per desenvolupar epiteliomes és l'exposició al sol. I jo des de la meva adolescència he comprat totes les paperetes per tenir-ne». Va admetre que en el seu cas ha fet «veritables burrades» per bronzejar-se. «L'efecte acumulatiu del sol a la meva pell m'ha provocat això», va concloure.

Per això, des de la seva pròpia experiència, va demanar als seus seguidors «prendre consciència» sobre aquest tipus de malalties: «[Hem de] fer-nos revisions també de la pell anualment per evitar mals majors». A més, aconsella «agafar l'hàbit de posar-nos protecció solar diàriament».

Bosch, que ha rebut nombroses mostres de suport i afecte dels seus seguidors, remata la carta amb un «jo començo a cuidar-me seriosament», perquè la gent prengui exemple. A més, promet continuar explicant pel mateix canal els seus «avenços» i descobriments.