L'advocat Cándido Conde Pumpido, que representa el ballarí Rafael Amargo, ha denunciat aquest dimecres la indefensió a la qual s'enfronta el coreògraf granadí en haver-se vulnerat el seu dret a entrevistar-se amb la seva defensa, no conèixer els elements essencials de la seva acusació i haver-se apoderat únicament de droga «per a consum propi a tot estirar».

El ballarí va ser arrestat aquest dimarts, juntament amb tres persones més, i aquest dijous prestarà declaració davant l'autoritat judicial després de passar en una comissaria de Madrid les últimes 24 hores en qualitat de detingut per la presumpta comissió de delictes de tràfic de drogues

En aquest sentit, el lletrat ha reiterat que no se li ha permès una entrevista reservada amb el seu defensat en 24 hores, una circumstància que vulnera els seus drets a una assistència lletrada, i no se l'ha informat dels elements essencials de la investigació per poder defensar-se ni se li han mostrat proves, afirma.

Igualment, ha negat que a casa o al vehicle del ballarí s'hagi trobat droga en quantitats que vagin més enllà del que seria el consum propi. «No és cert que s'hagi trobat droga al seu domicili, almenys no en quantitats que es puguin entendre per al tràfic», ha assenyalat Conde Pumpido, que ha indicat que «estem parlant de petites quantitats per al consum propi a tot estirar».

Problemes de diners

També ha considerat un «contrasentit» que la Policia el situï a la «cúspide» d'una organització criminal, i, per tant, «guanyant moltíssims diners», quan el coreògraf «no està en el seu millor moment econòmic». «Si veritablement existís aquesta organització criminal, no tindria cap problema econòmic. Jo crec que és un indici més que les coses no són com s'expliquen», ha al·legat.

En qualsevol cas, Rafael Amargo està «esperançat» que aquest dijous el jutge el deixi en llibertat després de prestar declaració perquè no hi ha «res que pugui fer que acabi a la presó». El ballarí, ha explicat el lletrat, està «nerviós i indignat» perquè el seu arrest li ha provocat un «mal irreparable» encara que aconsegueixi demostrar la seva innocència. Així mateix, ha remarcat l'«angoixa» que suposa per al ballarí, que mai havia estat detingut, passar per un calabós d'una comissaria.

En qualsevol cas, ha remarcat que per al ballarí és «molt important» poder estrenar la seva obra 'Erma' al teatre de La Latina de Madrid aquest dijous. Finalment, el lletrat s'ha mostrat sorprès davant una investigació que va arrencar fa un any quan Rafael Amargo «no és una persona posada en aquest tipus de món o almenys que guanyi diners traficant».