Mallorca és lloc de residència de multimilionaris, els que van fer fortuna amb els valors tradicionals, i els que l'han fet explotant noves -i sorprenents- vetes de negoci. És el cas de Maximillian White, conegut com el magnat del cànnabis medicinal. Nascut a Nottingham fa 40 anys, és la primera persona que ha reunit una fortuna en una indústria que està aflorant. A més és una estrella d'Instagram, on suma més de quatre milions de seguidors.

La revista 'Forbes', interessada en els personatges més importants del planeta, publica en el seu últim número una entrevista a White, il·lustrada amb fotos fetes a la seva casa de Mallorca, en l'entorn de la serra de Tramuntana. «És possible que encara no hagis sentit parlar d'ell, però aquest nouvingut a la indústria es convertirà en el primer multimilionari del cànnabis medicinal a la tendra edat de 40 anys», escriu la periodista a tall d'introducció.

Aquest emprenedor, que reparteix el seu temps entre Londres, Dubai i la seva luxosa residència de l'illa, va començar sent l'amo d'un pub a Anglaterra i ara, després d'un exitós pas per la indústria musical i el món immobiliari, és un magnat de l'incipient sector del cànnabis medicinal. White és «amo de 40 hectàrees de terra a Portugal per cultivar cànnabis medicinal amb una producció estimada de 1.500 milions d'euros en valor de mercat a l'any», escriu 'Forbes'. «Es convertirà en el primer multimilionari d'aquesta indústria (les seves accions estan valorades en 3.500 milions d'euros)», afegeix aquesta publicació.

White declara que el seu èxit és gràcies a la seva personalitat. «Es necessita valor per no importar-te ser odiat, escorcollat o el centre d'atenció. Has de tenir la pell dura, la capacitat d'enfrontar les crítiques i continuar endavant sense importar el soroll», indica l'emprenedor, que exhibeix un bon rellotge, sabates exclusives i joieria.

De fet, gairebé tota la conversa gira al voltant a la moda i el disseny, àmbit en el qual White es mou amb comoditat fins al punt de marcar tendències a @thatboyyouhate, el seu popular compte d'Instagram.

White ha fet fortuna en la indústria del cànnabis medicinal al caliu d'una legislació internacional cada vegada més permissiva amb la marihuana si es cultiva amb finalitats terapèutiques.