El president rus, Vladimir Putin, es va submergir aquest dimarts a prop de Moscou en aigua gelada a una temperatura de -20 ºC, complint una tradició ortodoxa per celebrar l'epifania i el baptisme de Crist. Després de treure's un abric gruixut i les botes, el cap del Kremlin, de 68 anys, amb un vestit de bany blau, va entrar en una piscina davant una gran creu translúcida, aparentment tallada en el gel i envoltada de neu.

Després es va submergir tres vegades, fent el senyal de la creu dels cristians ortodoxos, d'acord amb les imatges difoses per la presidència russa. El Kremlin va indicar que aquest bany a temperatures sota zero marca «una de les festes cristianes més importants -el baptisme de Crist-». El 19 de gener, el dia de l'epifania en la tradició cristiana ortodoxa, milers de russos se submergeixen en forats excavats en el gel, en estanys o en rius. D'aquesta manera, commemoren el baptisme de Jesucrist al riu Jordà.

Tot i que la tradició dels banys gelats és molt popular, alguns líders de l'Església ortodoxa russa ja han assenyalat que no és canònica i que no la practiquen.