Demi Lovato va revelar aquest dimecres que va patir un infart i tres vessaments cerebrals després de la sobredosi per la qual va estar hospitalitzada el 2018 i arran de la qual gairebé perd la vida.

«Els metges van dir que només tenia 5 o 10 minuts més de vida», va afirmar la cantant al tràiler del documental 'Dancing with the devil', que s'estrenarà el 23 de març en quatre entregues a través de la plataforma YouTube.

L'artista d'ascendència mexicana va tornar als escenaris als Grammy de l'any passat després d'un període de rehabilitació arran de patir una sobredosi per consum de fentanil a l'estiu del 2018, que encara ocasiona seqüeles en la seva salut.

«Em vaig quedar amb dany cerebral i encara estic lidiant amb els efectes. No puc conduir perquè tinc punts cecs a la vista. Durant molt temps no vaig poder llegir», va explicar l'estrella en una trucada amb mitjans de comunicació per presentar el documental.

Lovato va assegurar que aquests efectes secundaris li recorden el que podria haver passat i el que succeiria si torna a «aquesta zona fosca una altra vegada».

«Estic agraïda per aquests recordatoris, però dono les gràcies per ser algú que no va haver de fer gaire per rehabilitar-se. La rehabilitació va arribar en l'àmbit emocional», va confessar. «Tot havia de passar perquè pogués aprendre les lliçons que vaig aprendre -va afegir-. Estic molt orgullosa de la persona que sóc ara».

El documental, que es presentarà al festival cinematogràfic South by Southwest (SXSW) d'Austin (Texas) al març, explora els problemes d'addicció de Lovato i els trastorns alimentaris que va viure quan era una estrella infantil, així com el pes de la fama en la seva etapa més erràtica.

A més del testimoni de la cantant, a la cinta hi participen altres artistes, com Christina Aguilera i Elton John. «Ser jove i famós, Déu meu, és dur», diu John al tràiler.