29 de març de 2021
29.03.2021
Regió7

Mor Sarah Obama, l'«àvia» kenyana de l'expresident dels Estats Units

Tot i que no comparteixen cap vincle de sang, Barack Obama sovint ha fet saber que la considerava família seva i la va visitar en diverses ocasions

29.03.2021 | 09:51
Mor Sarah Obama, l'«àvia» kenyana de l'expresident dels Estats Units

Sarah Obama, considerada per l'expresident nord-americà Barack Obamacom la seva àvia, ha mort aquest dilluns al matí als 99 anys en un hospital de Kisumu (Kenya), segons ha anunciat la seva filla. «S'ha unit al Senyor. Ha mort aquest matí», ha dit aquest dilluns a l'AFP la seva filla Marsat Onyango.

Sarah Obama era a l'Hospital Docent i de Referència Jaramogi Oginga Odinga a Kisumu, ha dit, sense indicar el motiu de la seva hospitalització.

Nascuda el 1922 a la vora del llac Victòria, l'anomenada 'Mama Sarah' va ser la tercera dona de Hussein Onyango Obama, l'avi patern del president nord-americà. Aquest practicant tradicional, notable local, excombatent de l'exèrcit britànic a Birmània va morir el 1975.

Tot i que no té cap vincle de sang amb Sarah, Barack Obama sovint ha fet saber que la considera la seva àvia i l'ha visitat en diverses ocasions.

A Kenya, 'Mama Sarah' s'havia convertit en una celebritat nacional després d'una visita el 2006 del seu 'net', que llavors era només un senador d'Illinois.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit