Al desembre va saltar la inesperada notícia: Elisa García Grandes, la filla de l'escriptora Almudena Grandes i del poeta Luis García Montero no només es declarava falangista i seguidora de Primo de Rivera, sinó que impartia conferències sobre el nacionalsindicalisme. La publicació aquest divendres al Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid de les llistes de les candidatures a les pròximes eleccions autonòmiques revelava que la jove de 23 anys feia un pas més en el seu activisme en presentar-se com a número quatre en la llista del partit falangista.

La notícia xoca no només pel fet que una noia de 23 anys pugui combregar amb les idees falangistes el 2021, sinó pel perfil dels seus pares, tots dos obertament d'esquerres. De fet, el seu pare, Luis García Montero, director de l'Institut Cervantes, va ser candidat a les eleccions autonòmiques del 2015 per Izquierda Unida, agafant el relleu a Tania Sánchez.

La seva mare, Almudena Grandes, no només va mostrar el seu recolzament explícit a Izquierda Unida a les eleccions del 2011, sinó que gran part de la seva obra literària gira al voltant de la guerra civil espanyola i la postguerra, amb una mirada i des d'una perspectiva als antípodes de la versió oferta per la seva filla Elisa en les xerrades sobre Primo de Rivera.