'The Washington Post' ha designat la periodista Sally Buzbee com a directora editorial, cosa que la converteix en la primera dona que dirigirà la redacció del diari nord-americà.

De 55 anys, Buzbee ha desenvolupat gairebé tota la seva carrera professional a l'agència de notícies Associated Press, de la qual és editora executiva i vicepresidenta sènior.

Buzbee reemplaçarà Martin Baron, que es va retirar el mes de febrer després de vuit anys al timó del diari, i serà la primera dona a exercir el principal càrrec editorial del 'Post' des de la seva fundació el 1877. Entre els seus històrics editors anteriors hi ha Ben Bradlee, que va exercir aquest càrrec durant l'escàndol Watergate a principis dels 70.

«És emocionant unir-se a aquesta organització en un moment de creixement i innovació», ha assegurat Buzbee al 'Post' després d'exaltar el «ric llegat» d'aquest mitjà de comunicació.

«Periodisme valent»

L'editor Fred Ryan, que ha anunciat la contractació, ha assegurat que el diari «va buscar algú inclinat al periodisme valent que ha sigut la característica del 'Post', i que pugui estendre la nostra audiència de notícies als Estats Units i l'exterior».

El diari ha anunciat plans per obrir noves oficines a Sydney i Bogotà, per a un total de 26 fora dels Estats Units.