Bill Gates va abandonar la junta directiva de Microsoft el 2020 mentre es realitzava una investigació sobre la relació romàntica del multimilionari amb una empleada de l’empresa, va informar el diari ‘The Wall Street Journal’ diumenge. El fundador i excap del gegant tecnològic nord-americà va deixar de ser president de la junta directiva el març del 2020.

«Els membres de la junta directiva de Microsoft Corp. van decidir que Bill Gates havia de deixar el seu càrrec el 2020 mentre portaven a terme una investigació sobre una relació romàntica del multimilionari amb una empleada de Microsoft que es va considerar inapropiada», va informar el diari, citant persones pròximes a l’assumpte. Es tracta d’«una aventura de fa gairebé 20 anys que va acabar amistosament», va dir una portaveu de Gates a ‘The Wall Street Journal’. Segons la portaveu, Gates va deixar Microsoft per centrar-se més en la seva organització filantròpica, la Fundació Bill i Melinda Gates.

Gates i la seva dona Melinda, que van cofundar l’organització benèfica fa dues dècades per lluitar contra la pobresa i les malalties al món, van anunciar el divorci el 3 de maig després de 27 anys de matrimoni.

Un portaveu de Microsoft va dir a l’AFP que la companyia va ser alertada en la segona meitat del 2019 que «Bill Gates va buscar iniciar una relació íntima amb una empleada de la companyia l’any 2000. Un comitè de la junta directiva va revisar el cas, amb l’ajuda d’un bufet d’advocats extern, per portar a terme una investigació exhaustiva».

L’empleada, una enginyera, va afirmar en una carta haver sostingut una relació sentimental amb Gates «durant anys», va informar ‘The Wall Street Journal’.

Segons el diari, alguns membres de la junta directiva també van qüestionar els vincles entre Gates i el financer Jeffrey Epstein, que es va suïcidar a la presó el 2019 mentre esperava un judici per presumpte tràfic de menors.

L’equip de Gates va assegurar a la junta que el fundador de Microsoft s’havia reunit amb Epstein per «raons filantròpiques» i que «es penedia d’haver-ho fet», segons el diari.

Gates, que va fundar Microsoft el 1975, va renunciar al càrrec de director executiu de l’empresa l’any 2000, al·legant que volia centrar-se en la seva fundació.

Va deixar el càrrec a temps complet a Microsoft el 2008. La plaça com a director de la junta directiva va ser l’últim càrrec que el va vincular oficialment a l’empresa.