L’exbaixista d’Extremoduro Carlos Jiménez González, més conegut com Carlos ‘El Sucio’, va morir dissabte segons ha confirmat aquest dimecres el grup a les xarxes socials. Carlos va ser a la banda de 1990 a 1993 i va gravar el segon i tercer disc del grup: ’Somos unos animales’ (1991) i ‘Deltoya’ (1992) que inclouen temes mítics com ‘Necesito droga y amor’, ‘Quemando tus recuerdos’ i ‘Deltoya’.

Fa poc més d’un mes va morir un altre membre històric, Gonzalo Muñoz Hinojal, més conegut com ‘Salo’, primer baixista del grup que després es va passar a la guitarra, fet que va permetre que entrés Carlos. Va ser precisament gràcies a ell que Extremoduro va aconseguir connectar amb la multinacional Warner Music, amb qui van gravar diversos discos.

Natural de Martorell, Carlos va fer els seus primers passos a Catalunya amb Klamm, conjunt experimental avantguardista de finals dels anys 70 i començaments dels anys 80. Després de deixar Extremoduro, Carlos va gravar tres discos editats de manera independent amb la seva pròpia banda Karlos El Sucio i els Esperando Juicio.

El primer a donar la notícia va ser el periodista extremeny Juan Carlos Ramos al seu canal de YouTube. Segons va explicar, va ser precisament el mateix dia després d’escampar les cendres del seu company ‘Salo’ que Carlos, que no es trobava gaire bé, va morir al llit. «Estava pioc però ningú s’esperava això», ha assenyalat el periodista que li havia dedicat un programa especial.

Roberto Iniesta, ‘Robe’, fundador de la formació de rock transgressiu creada a Plasencia el 1987 es va quedant sol. Els integrants d’una banda que va marcar època desapareixen.

El grup va deixar els seus fans sense la gira de comiat anunciada el 2019 després de la seva dissolució, malgrat tenir totes les entrades venudes. Va ser el mateix Robe que, de manera unilateral, va decidir cancel·lar-la. Aleshores el cantant, guitarrista i compositor ja tenia plans per presentar el seu tercer disc en solitari, ‘Mayéutica’.