La cantant britànica Adele ha assegurat aquest divendres que se sent «forta» en presentar al Regne Unit ‘Easy on me’, el senzill del seu nou disc, ‘30’, que sortirà a la venda el 19 de novembre i suposa el seu primer treball en sis anys.

L’artista, nascuda el 1988 a Londres, va explicar en una entrevista a l’emissora de ràdio BBC2 que, després d’anys difícils, se sent en una posició de «fortalesa» que li permet expressar «vulnerabilitat».

Sobre l’àlbum, en el qual aborda el seu divorci de Simon Konecki el 2019, va confessar que va ser «una tasca dura».

«Cantava coses que ni tan sols sabia que estava sentint o pensant, però estic molt orgullosa d’ell», va afirmar la cantant, que va assenyalar que, després d’un temps en què havia perdut l’habilitat d’apreciar el do de la música, li va servir «de via d’escapament».

La seva nova cançó és una balada a piano en què sembla dirigir-se al seu exmarit i el seu fill Angelo, de 8 anys, per explicar per què es va separar.

El videoclip en blanc i negre que a la meitat canvia a color, dirigit per Xavier Dolan i filmat al setembre al Canadà, va ser publicat a aquesta mitjanit a Youtube, i ja suma més de divuit milions de reproduccions arreu del món.