El rodatge de la pel·lícula independent ‘Rust’ ha estat aquest dijous escenari d’un fatal accident quan l’actor Alec Baldwin ha disparat una pistola de fogueig que no sabia que estava carregada i ha matat la directora de fotografia, Halyna Hutchins (42 anys), i ha ferit també el director, Joel Souza.

Hutchins va ser traslladada encara amb vida a l’hospital de la Universitat de Nou Mèxic, a Albuquerque, on va morir. El director lesionat també va ser traslladat a un centre hospitalari, on es recupera de les seves ferides. L’oficina del xèrif investiga les circumstàncies de l’accident, pel qual no s’ha acusat ni detingut a ningú.

La premsa nord-americana ha publicat unes imatges en què es veu un Baldwin abatut a la porta de l’oficina del xèrif de Santa Fe. L’actor ha estat interrogat sobre el succés i la comissaria ha obert una investigació per intentar aclarir els fets. «Els detectius estan investigant com i quin tipus de projectil es va disparar. L’incident continua sent una investigació activa», ha explicat el departament en un comunicat.

Halyna Hutchins en una imatge d'arxiu SONIA RECCHIA

Qui era Halyna Hutchins?

Halyna Hutchins, de 42 anys, era ucraïnesa, va créixer en una base militar soviètica al Cercle Polar Àrtic i va treballar com a reportera d’investigació a Europa. Es va graduar a l’American Film Institute el 2015 i va ser seleccionada com una de les estrelles emergents del cine nord-americà del 2019.

Va estudiar a la Universitat Nacional de Kíev i es va graduar en periodisme internacional. A l’inici de la seva carrera, va treballar com a periodista d’investigació per a produccions documentals britàniques a Europa de l’Est. Inspirada per cinematògrafs com per exemple Christopher Doyle i Sergey Urusevsky, va decidir centrar-se en la producció cinematogràfica i es va traslladar Los Angeles, on va treballar primer com a assistent en produccions, mentre també rodava curtmetratges.





Tot va passar a la granja de Bonanza Creek, on es filmaven diverses escenes d’aquesta pel·lícula ‘western’ i en què Baldwin era protagonista i productor. El sindicat de directors de fotografia ha emès un comunicat que feia oficial la víctima mortal: «Rebem la mala notícia que un dels nostres membres, Halyna Hutchins, directora de fotografia d’una producció anomenada ‘Rust’ a Nou Mèxic, ha mort a causa de les lesions patides al set», ha dit John Lindley, president del sindicat. «Els detalls no estan clars en aquest moment, però estem treballant per obtenir més informació i recolzem una investigació completa sobre aquest tràgic esdeveniment. Aquesta és una pèrdua terrible», han afegit sobre aquest accident que desgraciadament recorda la mort de Brandon Lee, fill de Bruce Lee, el 1993 durant un altre rodatge.