El youtuber manresà Jordi Wild encapçala amb The Wild Project la llista dels podcasts més populars a Espanya a Spotify. Wild va començar a crear contingut per Youtube l'any 2013. Vuit anys més tard, el seu canal 'El Rincón de Giorgio' acumula 10.800.000 milions de subscriptors i s'ha convertit en un dels youtubers del país més coneguts arreu del món.

Va ser al març del 2020 quan el manresà va anunciar el seu primer projecte d'àudio. Gairebé dos anys més tard i amb 104 episodis publicats, Wild s'ha coronat amb la primera posició del rànquing dels podcasts més escoltats a l'Estat en una de les principals plataformes d'escolta de música en streaming.

The Wild project s'emet cada dimarts i dijous tant a Spotify com a Youtube, la xarxa social que l'ha vist créixer. Aquesta web és la que permet posar cara a tots els seus convidats, entre els quals es troben Coto Matamoros, l'animalista Frank Cuesta, l'streamer Ibai Llanos, el gàngster espanyol Dani el Rojo, el presentador de Cuarto Milenio, Iker Jiménez, i el físic Javier Santaolalla.

L'invitat, però no és el més rellevant del seu programa. En els seus episodis, que ja compten amb més de 2 milions de subscriptors i 623 milions d'escoltes a Youtube, Wild parla de temes d'actualitat, esports, ciència, filosofia i misteri en format conversa, lluny de l'entrevista estàndard.

El podcast 'The wild project' compta amb més de 2 milions de subscriptors i 623 milions d'escoltes a Youtube

En una piulada publicada el dia de Nadal a Twitter, el manresà es va mostrar sorprès per l'èxit del seu podcast, ja que considera que "l'àudio és una part mínima de la meva audiència real". Wild ha aprofitat l'ocasió per agrair la fidelitat dels seus seguidors d'ençà de l'estrena d'aquest projecte.

Psicologia i comèdia, els temes que generen més interès

Entre els podcasts d'Spotify més escoltats a l'Estat, segons la web analítica Chartable, també es troben Por si las voces vuelven , un podcast d'Ángel Martín sobre salut mental, Nadie Sabe Nada, el programa en clau d'humor d'Andreu Buenafuente i Berto Romero i Estirando el chicle el podcast de comèdia de Carolina Iglesias i Victoria Martín on es parla d'aquells temes que indignen a la gent.