Es va contagiar voluntàriament de covid-19 i el virus la acabat matant. Aquest és el cas d'Hana Korka, una cantant del grup de folk Txec Asonance i reconeguda antivacunes, que ha traspassat als 57 anys. El seu objectiu, ha explicat la família, era aconseguir el passaport covid sense haver de rebre el vaccí.

L'encarregat de difondre el cas de Horka ha estat el seu propi fill, Jan Rek, que en una entrevista a una ràdio pública del seu país ha relatat que la seva mare es va negar ser vacunada i es va exposar voluntàriament a la covid-19. Ho va fer a través del fill i del marit, que es van contagiar abans de les festes de Nadal.

"Va decidir fer vida normal amb nosaltres i va preferir contraure la malaltia abans que rebre la vacuna"

"Va decidir fer vida normal amb nosaltres i va preferir contraure la malaltia abans que rebre la vacuna", ha dit Rek, que culpa directament al moviment antivacunes: "Em deixa trist que hagi cregut més en estranys que en la seva pròpia família. No va ser desinformació total, sinó també opinions sobre la immunitat natural".

Paradoxalment, la pròpia Horka va escriure a les xarxes socials el següent missatge dos dies abans de morir: "He sobreviscut. Així que ara toca teatre, concert, sauna i un viatge urgent al mar". El certificat covid es requereix a la República Txeca per entrar a establiments de restauració, espectacles i esdeveniments esportius.