El cadàver del magnat nord-americà John McAfee continua al dipòsit de cadàvers Ciutat de la Justícia, entre l’Hospitalet i Barcelona, més de mig any després de la seva mort. McAfee, de 75 anys i creador del famós antivirus informàtic del mateix nom, va ser trobat mort a la seva cel·la del Centre Penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat).

McAfee, nascut al Regne Unit, on el seu pare, militar, estava destinat, va crear el primer antivirus comercial el 1987 tot i que va vendre la companyia als anys 90, cosa que el va convertir en milionari. Va ser detingut l’octubre passat al Prat per una ordre de detenció internacional dels EUA contra ell i després d’anys fugint de la justícia i simulant residir a diversos països.

Estava acusat d’evasió fiscal a l’estat de Tennessee i de frau amb criptomonedes a Nova York. John McAfee va ingressar a la presó de Brians 2 el 4 d’octubre de l’any passat per ordre de l’Audiència Nacional, que va acordar l’extradició als Estats Units del creador del famós antivirus per evasió d’impostos a l’haver ocultat suposadament elevats ingressos entre el 2016 i el 2018.