L’exfutbolista colombià Freddy Rincón es troba en estat «molt crític» després de ser intervingut quirúrgicament al resultar ferit junt amb quatre persones més aquest dilluns en un accident de trànsit a la ciutat de Cali.

El doctor Laureano Quintero, metge de la clínica Imbanaco, va informar que després d’una cirurgia de dues hores i 45 minuts, Rincón ha sigut traslladat a la unitat de cures intensives, on de moment el seu pronòstic continua sent reservat.

«La seva condició, tenint en compte les molt delicades traves trobades en la cirurgia, és molt crítica, per a la qual estem i continuarem desplegant tot el que requereixi», va informar Quintero als mitjans de comunicació.

Segons mitjans locals, l’accident va passar la matinada d’aquest dilluns als voltants de l’estadi Pascual Guerrero, quan la camioneta en què anava Rincón, que va ser ídol de la selecció colombiana, va xocar contra un autobús de transport públic de Cali.

Rincón, igual que els tres acompanyants i el conductor de l’autobús van resultar ferits; i l’exfutbolista va ser traslladat a la clínica Imbanaco, de Cali.

Aquest centre assistencial va informar en un primer moment que Rincón va ser sotmès a una valoració per part d’un equip d’especialistes que «ha pres la decisió de realitzar un procediment quirúrgic que es porta a terme en aquest moment». «Volem informar, prèvia autorització de la família, que Freddy Rincón ha ingressat a la clínica víctima d’un trauma cranioencefàlic sever, les seves condicions són crítiques», va dir en roda de premsa el cap mèdic de la Clínica Imbanaco, Laureano Quintero.

El metge va explicar que «per decisió interdisciplinària, va ser portat a la sala de quiròfans, i passarà a l’àrea de cures intensives. Tot el nostre equip desplegarà tot el que calgui». Les autoritats investiguen les causes de l’accident i si Rincón conduïa la camioneta que es va estavellar contra l’autobús a la cruïlla de dos carrers. Rincón, de 55 anys, és comentarista esportiu en diferents mitjans de comunicació.

El volant és recordat perquè va marcar el gol amb què Colòmbia va empatar 1-1 amb Alemanya en el Mundial d’Itàlia 1990, empat amb el qual la selecció cafetera es va classificar per primera vegada per als vuitens de final d’un Mundial.

A més de jugar al Reial Madrid (1995-1996), també ho va fer amb el Nàpols italià (1994-1995) i amb els clubs brasilers Palmeiras, Santos i Cruzeiro.

També va jugar al Corinthians, de São Paulo, club amb el va guanyar el Mundial de Clubs de la FIFA l’any 2000 i que el considera un dels seus grans ídols. A Colòmbia va defensar els colors de l’Independiente Santa Fe i de l’Amèrica de Cali.