Troben morta a casa seva l’estrella del K-Pop Goo Hara, de 28 anys, a Seül, segons ha informat la Policia. L’exmembre de la banda femenina Kara tenia antecedents de depressió, i el mes de maig passat va tractar de suïcidar-se. En aquella ocasió va ser el seu mànager el que va impedir la seva mort, quan se la va trobar inconscient en una habitació plena de fum i la va portar fins a un hospital. El mes passat, la seva amiga i també ‘popstar’ Sulli es va treure la vida. A falta de la confirmació oficial, tot apunta a un nou cas de suïcidi en la indústria musical sud-coreana, que ja suma quatre estrelles mortes prematurament en tan sols tres anys. 

La taxa de suïcidis a Corea del Sud és una de les més altes del món. Segons el Govern, el suïcidi és una de les principals causes de mort abans dels 40 anys. En el cas de les estrelles musicals l’índex és encara més gran, ja que majoritàriament estan sotmeses a una gran pressió des que a molt curta edat inicien les seves carreres i la indústria de la música i el cine els monitora la seva vida i les seves relacions a fi de convertir-se en exemple de la joventut. Sota la brillantor i el glamur, la indústria K-Pop és coneguda per la seva competitivitat despietada, la falta de privacitat, l’assetjament en línia i la implacable pressió pública per mantenir una imatge saludable a tota hora i a qualsevol cost.

Assetjades a la xarxa

L’anunci de la mort de Goo Hara arriba un mes després del de Sulli, que es va suïcidar després d’una llarga batalla contra el ciberassetjament, del qual la seva companya Goo Hara també va ser víctima.

Havia publicat un missatge esgarrifador en el seu compte d’Instagram poc després de la mort de Sulli, lamentant la desaparició de la seva amiga.

En el seu últim missatge a Instagram apareix ajaguda, mirant a la càmera i acompanya la foto amb un succint: «Bona nit».

Batalla contra el seu ex

L’any passat la cantant va emprendre una batalla legal contra la seva exparella, Choi Jong-bum, per haver fet pública una fotografia íntima d’ella sense el seu consentiment. Ella havia explicat que durant el seu festeig també havia sigut víctima de violència.

Goo Hara va fer el seu debut artístic amb les quatre membres de Kara –que significa ‘dolça melodia’– el 2007. Va ser un dels primers grups de nenes que van impulsar l’onada global de K-Pop, que va calar també al Japó, la Xina i altres països asiàtics. La cantant acabava de començar una gira pel Japó per donar a conèixer el seu últim àlbum.