El nord-americà Caleb Swanigan, que va jugar a l’NBA per als Portland Trail Blazers i els Sacramento Kings, va morir als 25 anys a Fort Wayne (Indiana, EUA), segons va informar la lliga aquest dimarts. L’esportista s’havia engreixat 65 quilos en 36 mesos.

Swanigan va morir dilluns a la nit al Lutheran Hospital de Fort Wayne per causes naturals sense que se n’hagin donat més detalls fins ara.

«Estem devastats. Els nostres pensaments i oracions per a la família i els amics de Caleb Swanigan. El món ha perdut una ànima amable. T’estimem, Biggie», va escriure aquest dimarts a Twitter el perfil oficial de l’equip de Purdue, on Swanigan va jugar en la seva època universitària.

Swanigan va destacar especialment en la seva segona temporada a Purdue (18,5 punts, 12,5 rebots i 3,1 assistències de mitjana per partit), cosa que li va obrir les portes de l’NBA.

Així, el jugador va ser escollit al lloc número 26 del ‘draft’ del 2017 pels Blazers.

En els dos anys següents, va fer un viatge d’anada i tornada, ja que va passar dels Blazers als Kings i posteriorment va tornar a Portland.

Swanigan va optar per no jugar els partits de l’NBA a la ‘bombolla’ d’Orlando (EUA) el 2020 per «raons personals» i ja no va tornar a les pistes.

En total, Swanigan va disputar 75 partits de l’NBA en tres temporades, del 2017 al 2020, en les quals va aconseguir 2,3 punts i 2,1 rebots de mitjana per partit.