L’actor, escriptor i cantant Matt Ford, de 30 anys, ha compartit a través de xarxes socials quina ha sigut la seva experiència després de contraure la verola del mico. Ford, que ja s'ha contagiat dues vegades de covid-19, ha volgut comparar en un vídeo els dos virus destacant les seves diferències i, sobretot, la «intensitat» dels símptomes de la verola respecte al coronavirus.

Així mateix, l'actor ha instat tota la població de Nova York que pugui a vacunar-se contra aquesta malaltia, destacant el cas dels assistents a la celebració del ‘Pride’ a la ciutat nord-americana.

El relat de Matt Ford

Lluny de guardar per a la seva intimitat el fet d’haver-se contagiat de verola del mico, Matt Ford ha compartit a través d’un fil de Twitter i un vídeo a TikTok quina ha estat la seva experiència des que el 17 de juny passat va donar positiu amb el virus de verola del mico. Tal com ell mateix va explicar, l’actor es va quedar en xoc en confirmar que havia contret la malaltia via contacte cutània amb un amic, ja que mai havia sentit de ningú pròxim que l’hagués patit.

A partir de llavors, Ford explica que va començar a sentir símptomes semblants als de la grip, a banda de l'aparició de les erupcions cutànies associades amb aquesta malaltia: «Va començar amb només un parell de bonys, després es van desenvolupar símptomes intensos semblants als de la grip: febrecalfreds, suorsfatiga, etc.», ha relatat en el clip difós a les seves xarxes socials.

Comparació amb el coronavirus

Després d’haver-se contagiat de coronavirus dues vegades, Ford també ha utilitzat la seva vivència per contrastar les dues malalties. La seva conclusió és clara: «Això és molt pitjor», afirma referint-se a la verola del mico. El vídeo informatiu ha tingut una gran rebuda a TikTok, on compta amb més de 200.000 visualitzacions.

Per la seva banda, Ford també ha aprofitat la difusió per instar la població de Nova York vacunar-se: «Tot el que he de dir: vacuneu-vos si podeu i aneu amb compte, especialment la població de Nova York que vagi al Pride aquest cap de setmana», ha demanat.