La reina Elisabet II d'Anglaterra es manté sota "supervisió mèdica" per la "preocupació" dels metges sobre el seu estat de salut. Segons ha anunciat el Palau de Buckingham en un comunicat, els metges han recomenat que la reina segueixi "sota supervisió mèdica" al castell de Balmoral, on ja han arribat els seus fills, entre els quals hi ha el príncep Carles.

El duc de Cambridge, Guillem, ja ha aterrat a Aberdeen per dirigir-se a la ubicació on es troba la monarca, mentre que la seva dona, Kate, seguiria a Windsor amb els fills de la parella, segons avança la BBC. Les mateixes veus apunten que el duc de Sussex, Harry, que es trobava a Alemanya, viatja de camí a Balmoral, mentre que Megan no l'acompanyaria.

Última aparició

L’última aparició pública de la reina va tenir lloc aquest dimarts a Balmoral, per nomenar com a primera ministra britànica la nova líder dels conservadors, Liz Truss, en les primàries del partit celebrades aquest estiu.

La reina Elisabeth II amb la primera ministra britànica Liz Truss a Balmoral aquest dimarts El Periódico

La monarca va rebre l’‘expremier’ Boris Johnson i la seva successora a Balmoral, una mica inusual, ja que la reina sol mantenir aquest tipus d’audiències a Buckingham. «La reina segueix còmoda a Balmoral», segons el comunicat de Buckingham.

Primeres reaccions

El president de la Cambra dels comuns, Lindsay Hole, ha interromput el discurs del parlamentari britànic Ian Blackford sobre les noves mesures que vol impulsar el Govern de cara a pal·liar la crisi energètica per a llegir un comunicat en el qual ha expressat, en nom de tota la Cambra, el seu suport a la Casa Reial.

L'ex-primer ministre britànic David Cameron també ha reaccionat, assegurant en el seu perfil oficial de Twitter que es troba "profundament preocupat" per les notícies que arriben des de Buckingham.

Per la seva banda, el líder del Partit Liberal Demòcrata, Ed Davey, ha assenyalat a la mateixa xarxa social que "tots els pensaments" dels britànics estan ara amb la monarca i el seu entorn familiar, al mateix temps que ha dit que preguen a tot el país per la seva "completa recuperació".

Rishi Sunak, l'exministre de Finances, qui va perdre contra l'actual primera ministra, Liz Truss, per a succeir Boris Johnson, s'ha sumat a la llista de polítics britànics que han mostrat el seu suport a la monarca. "Els meus pensaments i oracions estan amb Sa Majestat i tota la Família Reial", ha dit en el seu perfil de Twitter.