L’austríac Gerhard Rodax, exjugador de l’Atlètic de Madrid i del Rapid de Viena, ha mort aquest dijous als 57 anys en ser atropellat per un tren d’alta velocitat a Traiskirchen, al sud de Viena, segons ha informat l’agència de notícies APA. Segons explica la premsa austríaca, patia una greu malaltia.

Com a davanter, Rodax va fitxar per l’Atlètic el 1990, després de fer una gran temporada 1989/90 en la Bundesliga austríaca, en la qual va marcar 35 gols i va ser escollit millor jugador de l’any.

Entre els seus moments més recordats amb la selecció austríaca, amb la qual va jugar 20 partits, destaca un gol que va fer en un amistós contra Espanya a Màlaga el març 1990 i que va decidir el partit per als austríacs, que van acabar guanyant per 3-2.

Etapa breu a Espanya

De tota manera, Rodax no va aconseguir consolidar-se al club blanc-i-vermell i va acabar abandonant Espanya després de dues temporades, en les quals va fer 9 gols en 27 partits.

A la seva tornada a Àustria, el davanter va fitxar pel Rapid de Viena el 1992 i va penjar les botes quatre anys més tard amb l’Admira Wacker quan tenia 31 anys.

Casat i pare de dos fills, l’exfutbolista era fins a la seva mort gerent d’un centre de tennis a Traiskirchen, una localitat situada a uns 30 quilòmetres al sud de Viena.