Aprendre català a TikTok: Les classes d'un jove a la seva mare encomanen l'interès per la llengua

Les lliçons que Ayoub Borbata fa a la seva progenitora d'una manera humorística i divertida fan a que la gent vulgui emprendre l'aprenentatge de la llengua

El tiktoker Ayoub Borbata, que encomana l’interès pel català fent classes a la seva mare

El tiktoker Ayoub Borbata, que encomana l’interès pel català fent classes a la seva mare / Tiktok

Redacció

El tiktoker Ayoub Borbata s'ha fet viral en les últimes setmanes, la causa són les classes de català que imparteix a la seva mare d'una manera molt característica: amb humor i diversió pel mig. Arrel d'això molta gent que fins a dia d'avui no havia tingut la oportunitat o el coratge de sortir de la zona de confort per aprendre un idioma nou està començant a fer-ho.

Una de les maneres en les que fica el seu toc humorístic característic ha sigut batejar a la seva família amb diferents noms típics catalans. Per exemple, a la seva mare la batejat com a Montserrat.

L'èxit del seu contingut ha vingut de la nit al dia: "Un matí, mentre estava gravant un vídeo, vaig dir-li a la meva mare: ‘Bon dia, Montserrat!" diu. Amb aquesta peça de contingut va aconseguir tenir més de 700.000 visualitzacions en menys de 24 hores. Des de llavors va continuar en la mateixa línia i l'èxit l'ha anat seguint. Tal com afirma el mateix Borbata, "és una bona manera de fer pedagogia i ajudar a la gent a perdre la por a parlar català".

La clau del seu èxit afirma que ha sigut la transparència. "Som una família autèntica i humil, i crec que això és el que enamora a la gent". Una de les coses de les que està més orgullós és el fet que els seus vídeos estan inspirant a molta gent marroquina a aprendre l'idioma. En les seves paraules "ara comencen a sortir de la seva zona de confort i s’interessen pel català". També ha mencionat ser conscient de que una llengua és una gran eina d'integració. Segons diu Borbata, "la meva mare encara no el parla però poc a poc l’està aprenent, ara quan surt al carrer ja pot interactuar".

Un altre punt que fa és el del trencament d'estereotips que genera per als catalans el fet de veure a una persona marroquina parlar el català. Creu que perdre la por a lo desconegut és una part fonamental en la integració a la societat de la gent que no parli la llengua i l'estigui aprenent.