Qui és Anant Ambani, el ric nuvi del gran casament indi de Barcelona?

Anant Ambani, en una de les seves festes preboda, el febrer passat.

Anant Ambani, en una de les seves festes preboda, el febrer passat. / Arxiu

Lola Gutiérrez

El dia 27 de maig van saltar totes les alarmes: s'estava preparant un gran casament indi a Catalunya. Almenys, això es desprenia de l'anòmala quantitat d'avions procedents de Bombai (Índia) que es preveia que aterressin a Barcelona, una freqüència només vista una dècada abans, en un altre gran casament indi: el que va unir Shristi Mittal, neboda del magnat indi de l'acer Lakshmi Mittal, i l'executiu bancari Gulraj Behl.

Ara, ja es coneixen més detalls de l'enllaç que ha propiciat mida desplegament aeri. Mukesh Ambani, l'home més ric de l'Índia, casa el seu fill Anant Ambani amb Radhika Merchant, també de família milionària.

Concert de Rihanna

Després de la seva espectacular festa precasament, que va incloure un exclusiu concert de Rihanna -que va suposar, ni més ni menys, que la tornada als escenaris de la diva després de 8 anys-, la parella s'ha embarcat ara en un luxós creuer pel Mediterràni, que ha atracat a Barcelona, juntament amb més de 800 convidats.

L'exclusiu vaixell, amb més de 600 tripulants, té previst recalar també a Cannes, Portofino i Roma, com revelen des de l''Hindustan Times'.

El diari indi escriu també que el creuer, que va començar el passat dia 29 i finalitzarà aquest dissabte, 1 de juny, a Portofino (Itàlia) estarà ple de festes, concerts i activitats -han actuat en directe Backstreet Boys, previ a la cerimònia , que es preveu que se celebri el pròxim 12 de juliol.

Hereu de Relience Industries

Anant, empresari i fill dels supermultimillonaris Mukesh Ambani i Nita Ambani, és el menor dels tres fills de la parella i també el tercer a casar-se, després del matrimoni dels bessons Isha M. Ambani el 2018 i Akash Ambani, un any després. Nascut el 10 d'abril del 1995, és hereu del conglomerat d'empreses Reliance Industries, de la qual el seu pare és president, director general i el principal accionista.

Les empreses de Relience Industries Limited estan distribuïdes per tota l'Índia i abasten tota mena d'indústries, des de la producció d'energia i petroquímica fins a les telecomunicacions, la indústria tèxtil i els recursos naturals. És l'empresa més rendible de l'Índia i una de les corporacions més grans del món.

El patriarca del clan, Mukesh Ambani, és considerat com la persona més rica de l'Índia, la segona més rica d'Àsia i la desena més rica del món: el patrimoni net s'estima actualment en 80.400 milions de dòlars -més de 74.200 milions de dòlars euros-, segons l'índex de multimilionaris de Bloomberg.

Compromís mediambiental

Anant és director a les juntes directives de Jio Platforms Limited des de març de 2020, Reliance Retail Ventures Limited des de maig de 2022 i Reliance New Energy Limited i Reliance New Solar Energy Limited des de juny. A més, forma part de la Junta Directiva de la Fundació Reliance des del setembre del 2022.

Llicenciat a la Universitat nord-americana de Brown, és amant dels animals i participa en diverses iniciatives benèfiques relacionades amb el medi ambient, cosa que li atorga un paper clau en la gestió mediambiental de Relience Industries Limited.

Tot i ser el petit de la família, se'l considera la persona cridada a liderar el gir de les empreses familiars cap a un futur més sostenible mitjançant la reducció de la petjada de carboni i la preservació de la biodiversitat.