Netegeu el terreny d´herbes, pedres i pals. Si l´herba és baixa, podeu passar-hi el motocultor directament i incorporar-la al terreny, però si és alta, haureu de tallar-la, recollir-ne les restes i fer-les servir per fer compost.

Regueu el dia anterior a llaurar perquè la terra estigui lleugerament humida. Llaureu amb el motocultor o, si es tracta de parcel·les petites, llaureu amb una simple aixada. Si podeu llaurar 2 o 3 mesos abans de sembrar perquè la terra s´airegi, millor.

És molt important que llaureu a consciència on aneu a plantar raves, cebes, alls, pastanagues, remolatxes o patates.Retireu totes les arrels, estolons i bulbs de les herbes perennes que vagin sortint en remoure la terra.

Una vegada la terra estigui llaurada i neta, esteneu una capa de 5-8 cm d´adob orgànic (fem, compost, mantell...) per la superfície i soterreu-la després cavant o passant el motocultor. Aquesta aportació, repetida cada any, és molt beneficiosa perquè manté l´estructura grumollosa, la terra fèrtil i airejada.

Feu diversos solcs, col·loqueu les línies de degoteig per al reg i sembreu les llavors o planteu les plàntules produïdes en sementers.