Et ve de gust fer un canvi a casa? Reiventa't i apuntatt a les tendències de decoració d'aquesta tardor-hivern.

Materials que triomfen

Crida l'atenció la barreja d'estils i, sobretot, de materials, i els resultats són espais eclèctics però molt actuals. Ja no es porten les col·leccions de mobiliari idèntic sinó tot al contrari. I hi ha dos elements que no poden faltar: la fusta i el metall. La fusta en taules de menjador o calaixeres, continu sent el material estrella: fustes naturals amb imperfeccions que aportin calidesa a la llar. I els metal·litzats en detalls com miralls, llums, elements decoratius o taules auxiliars.

Destaquen els metalls daurats i el coure, que dóna un toc rústic interessant. També el vellut és un materials que s'imposa aquesta temporada. I guanyen terreny els acabats en ciment i el reciclatge de mobles o detalls decoratius, que donen personalitat a les sales. La decoració reciclada es consolida com una tendència.

Barreja d´estils

El minimalisme segueix sent el rei. Una decoració senzilla, sense massa mobiliari, ajuda al fet que les sales transmetin naturalitat i simplicitat, fent que els habitatges siguin més càlids i acollidors. Un altre estil que està de moda és el vintage, que utilitza referències de decoració dels anys 50 i les converteix en contemporànies. Un menjador que combini l'estil vintage amb el modern és una possibilitat, o amb l'estil clàssic renovat, amb peces clàssiques.

Els colors de moda

L'estil nòrdic perd protagonisme i guanyen terreny els colors, amb combinacions de tons forts i tonalitats més clares. El color verd margada és el protagonista indiscutible, tant en parets, objectes decoratius i mobiliari. També hi juga un paper destacat el violeta, que representa la inspiració i la creativitat. I són tendència els tons de grisos, amb moltes possibiliats per combinar.

Per altra banda, els que no fallen són els colors de sempre, el blanc i el negre. Segueixen trepitjant fort i en molts casos es combinen amb la fusta i el metall. El blanc és sempre més sol·licitat pel fet que ofereix una sensació més espaiosa i lluminosa. I el negre aporta elegància però es recomana en espais grans i amb llum natural.

Naturalesa present

Per estar al dia, fes que a casa teva hi llueixi el verd i la naturalesa. Per exemple, fent servir paper especial de paret amb estampats florals o innovant creant un jardí vertical, donant un toc únic a casa teva. I és que qualsevol element natural segueix sent necessari en una casa. Les plantes milloren l´ambient i fan l´espai més acollidor. O detalls com ara un gerro de vidre o ceràmica amb flors naturals al mig de la taula del menjador dona un toc a la sala.