Allí donde estés

Així és Fútbol Emotion, l'empresa que va apostar per l'e-commerce quan ningú no el coneixia a Espanya

Manuel Nieto

L'empresa, que va començar en un garatge i en els seus inicis es deia Soloporteros, ha rebut de mans de Banco Santander el Premi Pime de l'Any de la província de Saragossa 20 anys després de la seva fundació.

"F

a vertigen veure els números de la nostra companyia. Dels primers anys que facturàvem només 1 milió d'euros a l'objectiu de venda per a aquest any que és gairebé assolir els 90 milions d'euros de facturació. És una empresa que pràcticament està duplicant vendes cada dos anys”. Qui parla és Carlos Sánchez Broto, que assegura que una de les coses que més li agrada és pensar en el futur. I és probablement el que devia estar fent el seu germà Javier quan cap al 2001 va fundar Soloporteros, enfocant una bona part del negoci de la seva botiga a la web i l'e-commerce, quan ni tan sols es feia servir aquesta paraula per a la venda en línia.

Des d'això ja han passat més de 20 anys i qui havia de dir que una empresa que va néixer en un garatge de 30 metres quadrats a Saragossa seria líder del seu sector ara i, “per què no, amb ambició sana i humil, ser els líders a nivell mundial. Comptar des del principi amb el suport de Banco Santander com “un ‘partner’ en tota regla” ha estat el millor complement a la feina dels germans Sánchez Broto que han portat Fútbol Emotion a ser reconeguda per l'entitat financera com a Pime de l'Any de la província de Saragossa el 2022, i a col·laborar amb jugadors de talla mundial com les Pilotes d'Or Aitana Bonmatí o Luka Modric.


Tot i això, arribar a treballar amb estrelles com Bonmatí o Modric no ha estat fàcil. En els seus inicis, tant Javier com Carlos van haver de sentir com els anomenaven bojos per dues raons: primer, per vendre només material per a porters i, després, per enfocar-se al canal digital. Més de dues dècades després la seva oferta s'ha ampliat a tot l'ecosistema de l'esport i han passat de tres empleats –que eren amics– a comptar amb 500; d'una petita botiga de 30 metres quadrats a un magatzem de 7.000 i oficines de 1.500 metres a Saragossa, a més de tenir més de 3 milions de seguidors a xarxes socials entre Instagram, TikTok, Facebook, Youtube…

Innovación en la pesca del atún rojo: calidad bajo demanda y sostenibilidad

Futbolísticament han arribat a dalt de tot, treballant amb ídols de talla mundial, encara que el seu èxit més gran és veure com el seu nom -Fútbol Emotion- s'acosta tant a la realitat quan són capaços d'arribar al cor de milions d'aficionats al futbol, sent la empresa de ‘retail’ a Espanya número 1 en ‘engagement’ en xarxes socials.

La seva sensibilitat i detallisme per cuidar tant els aficionats de l'esport rei ve de família. El pare de tots dos va jugar en diversos equips de l'Aragó i va arribar a vestir la samarreta de la selecció aragonesa. Mentre que Javier, l'ideòleg de tot això, va ser porter del Vila-real, Saragossa, Celtic, Getafe, Hèrcules o Màlaga.

Aquesta aposta pel digital ha estat reconeguda per Banco Santander, “convertit en un ‘partner’ en tota regla que ens va ajudar des del principi, quan ens dèiem Soloporteros i segueixen estant amb nosaltres i no només en temes financers, també en la trajectòria i en les necessitats que puguem tenir. Esperem seguir molt més i continuar construint una empresa llegendària”. Així, l'entitat ha nomenat l'empresa Pime de l'Any de la província de Saragossa en l'edició de 2022 dels Premis Pime que organitza al costat de la Cambra de Comerç.

Per a Banco Santander, aquest suport forma part del seu compromís amb un col·lectiu, el de les petites i mitjanes empreses, que conforma el 99% del teixit empresarial espanyol i és el principal creador d'ocupació. Des de fa anys, Santander impulsa tota mena de mesures, que van des de programes específics de finançament i assessorament fins al salt a la internacionalització passant per la digitalització, per recolzar el dia a dia de les 4 milions de pimes amb què compta com a clients, apostant per aquest col·lectiu com a suport de la nostra economia.

Coneix les iniciatives de Banco Santander per recolzar les pimes i les empreses.