L'equip suís estrena la base del Port Vell saltant des del vaixell de la Copa Amèrica de vela

La marca Red Bull fa temps que acompanya o organitza tota mena d'esdeveniments esportius en l'ADN dels quals hi ha el risc i les imatges espectaculars. Aquest dijous ha tocat el torn a Barcelona i, amb l'excusa de l'obertura al públic de la base de l'equip suís al Port Vell, ha organitzat una exhibició d'altura, amb atletes saltant distàncies impossibles des del vaixell AC75.

Fa només una setmana, el centenar de persones que formen l'Alinghi Red Bull Racing de la Copa Amèrica de vela eren a les regates preliminars de Vilanova i la Geltrú. Un error hidràulic a la seva embarcació l'últim dia va fer que la seva posició final (van quedar cinquens dels sis equips) no fos tan bona com apuntaven les primeres mànegues, però van deixar bones sensacions.

L'equip suís estrena la base del Port Vell saltant des del vaixell de la Copa Amèrica de vela

Atletes extrems

Però un equip sempre tan pendent de la seva imatge, amb un edifici com a base que ha costat set milions d'euros, volia obrir les seves portes als aficionats i veïns: d’aquí l'organització de l'espectacle que es va viure dijous a la tarda a la plaça de l'Odissea, a tocar del Maremàgnum.

Segons l'organització, "milers de curiosos" van acudir per gaudir de la música, espectacles en directe, veure de prop els vaixells de les regates i conèixer els regatistes d'Alinghi Red Bull Racing. Hi va haver una exhibició de BMX, de Red Bull Cliff Diving des del BoatZero i de slackline (caminar sobre una cinta en equilibri), entre altres activitats.

L'equip suís estrena la base del Port Vell saltant des del vaixell de la Copa Amèrica de vela

Antesala de l'any que ve

Un dels regatistes de la Copa Amèrica, Nils Theuninck, va assegurar que veure "l'interès i la passió del públic local demostra realment com de gran serà la competició de l'any que ve a Barcelona i em motiva encara més com a tripulant per esforçar-me cada dia i donar el millor de mi a l'aigua".

AUTOR: EL PERIODICO DE CATALUNYA