Amb constància i esforç els somnis es compleixen :: Prensa Ibérica para la Caixa
Gema Carrasco | Becontent

La majoria de persones tenim somnis, il·lusions i objectius que volem assolir a la vida. De vegades, ens trobem més o menys obstacles per fer-los realitat. Però si els somnis es compleixen no és per art de màgia, és perquè al darrere hi ha hagut tenacitat, planificació, constància i fer els passos adequats. Això és el que li va passar al nou convidat del programa "Molt per fer" de CaixaBank, Antonio Banderas.

El somni d'Antonio Banderas

Als anys 80, el malagueny, va reunir 15.000 pessetes i se'n va anar a Madrid. "La meva mare m'havia cosit unes butxaques interiors als pantalons per si algú em robava", confessa Antonio Banderas. L'actor explica que gran part d'aquest pressupost el va invertir a l'arribar a la capital per anar al teatre. "El que més recordo d'aquella època és la il·lusió enorme que tenia per complir el somni de ser actor", recorda Banderas.

Però Antonio Banderas no només va complir el somni de ser actor, sinó de creuar l’oceà. "Vaig arribar a Los Angeles després de vendre una moto que tenia", rememora. Al cap de poc temps li van fer una prova i el van agafar en la seva primera pel·lícula a Hollywood l'any 1992. La seva feina al bressol del cinema ha fet que el seu nom estigui en una de les estrelles del Passeig de la Fama. "Si d'alguna cosa em sento orgullós és d'haver obert una porta per la qual després ha entrat molta gent", reconeix.

Màlaga: el seu amor incondicional

Però com tot a la vida, no és només qüestió de sort. "Hi ha d'haver certa organització, molta capacitat de treball i saber administrar el cansament", admet l'actor. El 2017, Antonio Banderas va patir un atac de cor que li va fer replantejar-se les coses. "És com posar-te unes ulleres i veure la realitat d'una altra manera. Això em va portar a tornar a la meva terra i a reorganitzar-me la vida d'una manera completament diferent". És per això que, aquest "malagueny professional", com es defineix ell mateix, ha tornat a la seva terra amb un restaurant i un teatre.

Banderas és actor, director i gestor de Teatro Soho CaixaBank. "Les coses funcionen quan els equips funcionen i els equips depenen de la qualitat de les persones", adverteix. Per organitzar-se bé és fonamental comptar amb els altres.

Antonio, que des de sempre ha professat un amor incondicional a la seva terra, ha volgut tornar-hi amb aquests projectes perquè vol compartir amb la seva gent l'amor per l'actuació: "del que es tracta és que la ciutat de Màlaga assumeixi el projecte com a seu".

Crear un pressupost

La història d'Antonio Banderas la podem extrapolar tots al nostre dia a dia per assolir els objectius i les metes que ens proposem. "El més senzill és fer un pressupost. Amb ell, pots planificar-ho tot", assenyala Xavier Puig, professor d'economia i empresa de la Universitat Pompeu Fabra Barcelona School of Management.

Amb un pressupost es pot portar un control dels ingressos i les despeses per poder planificar-se. Podeu veure el vídeo complet de l'expert per a més informació.

Cultura financera

Antonio Banderas ha estat el quart convidat i ha posat de manifest la importància de planificar un pressupost per aconseguir uns objectius. A través de l'experiència de líders de la cultura, l'esport i la gastronomia, entre d'altres, CaixaBank busca apropar a la població conceptes financers bàsics com l'emprenedoria, l'estalvi i la inversió, l'economia familiar, els endeutaments, la seguretat bancària...

Com a banca socialment responsable, CaixaBank impulsa, de manera presencial i telemàtica, el coneixement financer a través de documentació neutra, independent i de qualitat, per tal d'ajudar la societat en la presa de decisions responsables sobre l'economia personal i familiar. L'educació financera és clau perquè les persones puguin desenvolupar-se i créixer en la societat actual al llarg de les diferents etapes de la vida. Per això, al costat de la presentació de el nou programa Molt per Fer, l'entitat ha creat un nou hub, ubicat dins el portal global de cultura financera de l'entitat denominat CaixaBank Life, a través del qual difondrà tots els conceptes financers bàsics lligats als projectes vitals més freqüents de la població.

Top