Marc Gasol: Construir un llegat que perduri :: Prensa Ibérica per la Caixa
Carmen Lancho Becontent

La carrera de Marc Gasol està plena d’èxits, gràcies al seu esforç per arribar a ser un dels millors jugadors de bàsquet. Per això, el 2008 i amb 23 anys, va decidir fer el salt al bàsquet nord-americà, perquè per seguir creixent necessitava enfrontar-se als millors jugadors del món, i perquè qui no s’arrisca no pisca.

Malgrat que va ser una de les decisions més rendibles de la seva vida, també hi va haver incertesa. “No saps exactament com anirà, vas a un entorn que no controles tant”, i hi ha un component emocional “del qual moltes vegades no es parla, perquè en aquestes lligues passes molt temps sol”.

Tornar als orígens

Després de triomfar a la lliga nord-americana, Marc Gasol va tornar als seus orígens, a Girona, on va jugar entre 2006 i 2008, per posar en marxa un projecte de bàsquet i treballar amb els més petits. Ara és president del Bàsquet Girona, “no et tires a la piscina, però fa una mica de vertigen”, diu. Per posar en marxa aquest projecte s’ha envoltat d’un gran equip, amb els mateixos valors que ell, i en el qual es recolza dia a dia.

Gasol ha decidit tornar tot el que l’esport li ha donat, invertint tot el seu esforç i la seva experiència en un projecte que té com a objectiu “donar eines als nois de cara al futur. No només com a jugadors de bàsquet, sinó també al voltant de l’esport, perquè hi ha moltes maneres de viure el bàsquet”. Al club, a més, realitzen un seguiment acadèmic dels joves, així com un seguiment emocional i nutricional, i els aporten experiències als futurs jugadors com la necessitat d’aprendre anglès.

Aquesta és una inversió que al jugador l’enriqueix moltíssim “tant a nivell emocional com pel que aprenc”, en especial veient que la seva inversió està tenint bons resultats a la pista.

L’educació financera, una eina per ajudar a la presa de decisions

La formació en matèria financera és imprescindible per desenvolupar-se en totes les etapes de la vida. Un adequat coneixement dels conceptes econòmics i de les eines financeres contribueix a millorar el benestar de les persones.

El capítol de Marc Gasol està vinculat amb el capítol de Xavier Puig, professor d’economia i empresa de la Universitat Pompeu Fabra Barcelona School of Management. En aquest capítol es poden conèixer conceptes clau del món de la inversió per poder prendre les decisions que més ens convinguin si ens proposem invertir en qualsevol projecte. Vegeu el vídeo aquí.

Com a part del model de banca socialment responsable, CaixaBank està compromesa amb la millora de la cultura financera de clients, accionistes i, en general, de tota la societat.

Juntament amb el programa Molt per fer, l’entitat ha creat un nou hub, ubicat dins del portal global de cultura financera que ha denominat CaixaBank Life, a través del qual vol difondre els conceptes financers bàsics necessaris per fer realitat els projectes vitals més freqüents de la població, i donar a conèixer els projectes de personatges coneguts de la vida social del nostre país, com a models d’inspiració.

Qualsevol internauta podrà trobar en aquest portal continguts desenvolupats per CaixaBank en matèria de cultura financera per facilitar el coneixement de conceptes bàsics de l’economia a tots els públics. A més, a través de les seves xarxes socials, podrà trobar altres continguts com la col·laboració amb influencers en la iniciativa “Finances per a followers” o el podcast “Economia quotidiana”, disponible a les plataformes d’àudio iVoox, iTunes o Spotify, entre altres.

Top