La dansa, la passió de Tamara Rojo que perdura en el temps :: Prensa Ibérica per la Caixa
Gema Carrasco Becontent

A tots ens agrada protegir allò que estimem o que és important per a nosaltres. Tenir cura d'un somni o una passió i que no es deteriori amb el pas el temps no és fàcil i requereix esforç, sacrifici i entrega. Un bon exemple d'això és Tamara Rojo, la nova convidada de 'Molt per fer', el programa de cultura financera de CaixaBank, que ha dedicat la seva vida a protegir i tenir cura d'allò que l'apassiona: la dansa.

Una bonica casualitat

La ballarina Tamara Rojo ocupa actualment el lloc de directora artística de l'English National Ballet a Londres. La dansa va arribar a ella per casualitat. Un dia, la seva mare va arribar tard a recollir-la a l'escola i mentre l'esperava, va entrar al gimnàs on estaven fent ballet. Tamara assegura que va "descobrir un món increïble, va ser una cosa instintiva, un oasi de bellesa i calma".

Tamara ha aconseguit fer de la seva passió, la seva professió i reconeix que "a mesura que he anat coneixent el ballet, me n'he anat enamorant més". Una de les coses que més li agrada és que la dansa pot commoure i canviar el món per anar a millor. Quan la veiem sobre l'escenari transmet subtilesa, lleugeresa o fragilitat, però requereix molta força i determinació. "Descriuria els ballarins com a atletes d'elit, necessitem molt treball físic i molta disciplina, però després hem de dissimular perquè sembli fàcil. Aquesta és la dicotomia de la dansa".

Però per dedicar-s'hi, la ballarina també ha hagut de fer molts sacrificis. "El més difícil és quan ets adolescent i has de triar entre sortir amb els amics o anar a l'estudi de ballet".

Compromís amb la societat

La ballarina ha tingut un paper revolucionari a l'hora de gestionar una companyia de ballet. "Vull oferir el millor suport físic, psicològic o nutricionista als ballarins. El que faci falta perquè puguin donar el millor de si mateixos sobre l'escenari".

A més, sent que té certa responsabilitat amb la societat. Per això, fan molta feina d'impacte social a l'Est de Londres, a Tower Hamlets on han desenvolupat diferents projectes amb joves, amb col·legis o amb persones que pateixen Parkinson. "En el National Ballet tots som apassionats del que es pot fer amb les arts i com poden tenir un impacte social positiu", explica.

Protegir el que estimem

La seva passió per la dansa l'ha guiat al llarg de la seva vida en totes les decisions que ha hagut d'anar prenent. Protegir allò que estimem és important per poder viure tranquils i afrontar el nostre dia a dia amb seguretat i confiança. Una bona eina per aconseguir-ho són les assegurances. Xavier Puig, professor d'economia i empresa de la Universitat Pompeu Fabra Barcelona School of Management, argumenta que "una assegurança pot ajudar-nos a cobrir aquests imprevistos o situacions en què ens costaria recuperar el que hem perdut".

No et perdis el capítol complet aquí.

Cultura financera

A través de l'experiència de líders de la cultura, l'esport i la gastronomia, CaixaBank busca apropar a la població conceptes financers bàsics com l'emprenedoria, l'estalvi i la inversió, l'economia familiar, els endeutaments, la seguretat bancària...

Com a banca socialment responsable, CaixaBank impulsa, de manera presencial i telemàtica, el coneixement financer a través d'informació neutra, independent i de qualitat, per tal d'ajudar la societat en la presa de decisions responsables sobre l'economia personal i familiar. L'educació financera és clau perquè les persones puguin desenvolupar-se en la societat actual al llarg de les diferents etapes de la vida.

Top