Pascual Innoventures: accelerant el creixement de la Indústria alimentària :: Prensa Ibérica per Pascual

Accelerant el creixement de la Indústria alimentària

A través d’Innoventures, la família creadora de Calidad Pascual inverteix en start-ups del sector de l’alimentació amb l’objectiu d’anticipar-se a les noves necessitats alimentàries

Contingut ofert per:


L’inici de la dècada ha vingut marcat per reptes globals com la pandèmia de la Covid-19, l’augment de la demanda global d’aliments, la necessitat de garantir la seguretat alimentària a nivell internacional o els efectes, cada vegada més evidents, de la crisi climàtica.

Per respondre a aquests reptes, la innovació, la investigació i el desenvolupament tindran un paper clau i, en aquest sentit, les institucions públiques i les empreses privades del sector agroalimentari ostenten la responsabilitat de dirigir els seus esforços cap a una millora de la productivitat, atenent en tot cas a les noves tendències de consum.

Un consumidor cada vegada més conscienciat i exigent

Innovar al ritme al qual canvien els gustos i necessitats dels consumidors és complicat i la pandèmia ha accelerat encara més aquesta modificació de preferències. No obstant, “enmig d’una profunda evolució del sector, les tendències cap als productes saludables i sostenibles estan molt clares i sens dubte marcaran el consum alimentari en els pròxims anys”, apunta Gabriel Torres Pascual, director d’Innovació de Pascual i membre de la tercera generació de la família Pascual. Només les companyies innovadores que escoltin activament el consumidor i projectin els seus esforços en aquesta direcció aconseguiran reafirmar la seva posició dins del mercat.

Explorar, inventar, invertir i accelerar

Des de fa més de cinc dècades, la innovació i l’emprenedoria han sigut senyes d’identitat de Pascual. Amb aquestes qualitats integrades en el seu ADN corporatiu i sempre perseguint el propòsit de donar el millor per al futur de l’alimentació, ara, la companyia llança Pascual Innoventures, una societat independent del seu negoci principal que servirà com a plataforma d’innovació col·laborativa per avançar-se a les necessitats globals alimentàries.

La missió de Pascual Innoventures és ajudar a start-ups en una fase primerenca a desenvolupar-se per créixer junts. Es tracta, per tant, d’un vehicle d’inversió, però també d’un partner accelerador que acompanyarà la start-up en tot el procés, des del desenvolupament de la seva idea fins a la recerca d’altres inversors.

Pascual Innoventures brinda una oportunitat única per modernitzar el sector agroalimentari i adequar-lo als reptes actuals

En tot cas, les start-ups seleccionades estaran lligades amb l’activitat de Pascual i respondran a un propòsit i uns valors compartits, des de la sostenibilitat, l’economia circular, el benestar animal i la salut, fins a la personalització i l’entrada en nous canals per arribar al consumidor. És a dir, es tracta de generar valor compartit que els permeti crear les futures empreses de Pascual.

“La innovació pot amagar-se on menys ens ho esperem, per això hem d’estar molt atents i tractar d’estar en tots els llocs possibles. Sabem que podem aprendre dels entorns més inesperats. Per això, som conscients que és necessari mantenir els ulls ben oberts, investigar i crear xarxes”, assenyala Sejal Ravji, director de Pascual Innoventures.

Per un altre costat, a més d’invertir, l’objectiu és també “inventar”. Innoventures ha desenvolupat les eines i processos necessaris per crear les seves pròpies start-ups, amb el seu propi finançament, societat, equip de treball i forma de treballar, independent del negoci.

Aquesta iniciativa brinda, així doncs, una oportunitat única per modernitzar el sector agroalimentari i adequar-lo als reptes actuals, obrint un nou camí perquè la indústria es dirigeixi cap a la sostenibilitat i la producció eficient d’aliments saludables que nodreixin una població mundial creixent en nombre i també en consciència.

Venvirotech, la primera peça de l’engranatge d’Innoventures

Venvirotech, una start-up de biotecnologia espanyola, representa el primer pas per a la materialització del propòsit d’Innoventures. El seu projecte “Magic Water”, encaminat a la recerca de material biodegradable i compostable a través dels residus d’aigua blanca –aigua i llet– originats a les plantes de Pascual, li ha valgut un contracte de cinc anys amb Innoventures. En aquest període rebrà inversió i suport per al desenvolupament de la seva idea de negoci.

El material que investiga “Magic Water” eventualment podria ser utilitzat per a l’envasat dels productes de Pascual, cosa que representaria una solució d’economia circular que beneficiaria tant la start-up, com Pascual, a més a més de contribuir a la creació d’un sector agroalimentari més sostenible.

Top